Af Redaktionen

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi åbner grænseovergangen i Padborg, så der nu er i alt fire overgange, og har sat ekstra personale ind for at håndtere situationen bedst muligt.

Fra mandag den 15. juni ved døgnets begyndelse bliver der åbnet op for øget indrejse til Danmark. 

Blandt andet kan tyske turister, der har lejet sommerhus i mindst seks døgn, rejse ind i landet. 
I tilgift bliver grænsen helt åbnet for borgere, der har bopæl i Slesvig-Holsten.

Vær opmærksom på mulig kødannelse

Som følge af den nye indrejsesituation kan det ikke udelukkes, at der vil kunne opstå kødannelse ved de åbne grænseovergange.
Grænseovergangene i Frøslev, Kruså og Sæd har døgnåbent, mens grænseovergangen i Padborg åbnes fra lørdag den 13. juni klokken 07.00 – og er åben dagligt mellem klokken 07.00 og 23.00. 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi er således opmærksom på situationen og har sat ekstra mandskab ind og derudover rekvireret yderligere mandskab fra Forsvaret for at kunne håndtere situationen bedst muligt. For selvom flere personer nu har ret til at rejse ind i Danmark, er der fortsat fuld grænsekontrol.

– Vi er meget opmærksomme på situationen og gør vores bedste for, at trafikken skal glide bedst muligt samtidigt med, at vi skal gennemføre indrejsekontrollen. Desuden opfordrer vi de rejsende til at følge med i trafiksituationen og overveje at køre mod Danmark på ydertidspunkter, hvor trafikken måske ikke vil være så tæt, forklarer politiinspektør Brian Fussing fra UKA Vest.

For at sikre den størst mulige kapacitet ved de fire grænseovergange er alle indrejsespor åbne og bemandede.

Syd- og Sønderjyllands Politi (@SjylPoliti) vil løbende informere – og blandt andet tweete på dansk, tysk og engelsk om trafiksituationen, ligesom vi også opfordrer de tilrejsende til at orientere sig via tyske medier, radio m.m.

Indrejse for tyske turister, der har lejet sommerhus m.m.

De nye indrejseregler gør det muligt for tyske, islandske og norske turister, der har lejet sommerhus m.m. i mindst seks nætter, at rejse ind i Danmark.
Turisterne skal i denne sammenhæng bl.a. være opmærksomme på følgende: 

  • Ordningen gælder bestilling af ophold med en varighed af minimum i alt seks nætter på f.eks. campingplads, i lejet/lånt sommerhus, på hotel, i lejet/lånt privat bolig eller lignende (uden for Købehavns og Frederiksberg kommuner).
  • Ferieophold på egen eller lejet båd med en samlet varighed af minimum i alt seks nætter er også omfattet af ordningen.
  • Det er vigtigt, at de rejsende kan fremvise dokumentation for bestilling/lån af bolig/aftale om overnatning/ophold i lystbådehavne m.m. ved indrejse.
  • Personer, der rejser ind den 15. juni, og som ved indrejsen kan vise dokumentation for bestilling af et ferieophold for en periode på minimum seks nætter, der starter før og løber til efter den 15. juni, anses for at have et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen, selvom ferieperioden kommer til at være kortere end seks nætter.

Indrejse for borgere fra Slesvig og Holsten

Personer med bopæl i Slesvig-Holsten kan fra den 15. juni rejse ind i Danmark uden at opfylde kravet om et anerkendelsesværdigt formål. De skal alene dokumentere, at de bor i Slesvig-Holsten. Hvilke krav, der stilles til dokumentation, er under afklaring, og der orienteres nærmere, når der foreligger en afklaring.

Indrejse til Tyskland

Politiet modtager løbende mange henvendelser fra borgere i Danmark vedrørende muligheden for at rejse ind i Tyskland – herunder i forbindelse med indkøb i grænsebutikkerne. I den forbindelse henviser vi til, at man orienterer sig om de tyske indrejserestriktioner hos de tyske myndigheder.