Af Redaktionen  Foto: Ib Corneliussen Nielsen

Det 22-årige golftalent Jonas Lykke Sørensen glæder sig til at indfri drømmen om at spille Challenge Tour i august – og så endda på hjemmebane i Esbjerg. “Vigtigt at se, at elitearbejdet virker,” siger træneren.

Når Made in Esbjerg Challenge Presented by Freja & TotalEnergies løber af stablen i Esbjerg Golfklub i august, bliver det med et ungt talent på banen.

Jonas Lykke Sørensen på 22 år har med sin titel som danmarksmester i hulspil vist sig som et lovende talent på golfbanen, og det har arrangørerne af den europæiske Challenge Tour kvitteret for ved at give ham en plads til begge turneringer, der skal spilles i Esbjerg Golfklub i august.

-At skulle spille Challenge Tour er en kæmpe drøm og oplevelse, og så endda på hjemmebane. Det kan kun blive fedt. Træningen bliver intensiveret, så jeg forhåbentlig kan være i mit livs bedste form, siger den 22-årige spiller, som har spillet golf i 15 år i klubben.

Også det unge golftalents træner, Ben Tinning, er begejstret over, at Jonas skal deltage i Challenge Touren – som er det næsthøjeste niveau i Europa.

-Jonas er lokal, og det er vigtigt både for klubben og Esbjerg by, at vi kan markere os med deltagelse i en turnering på så højt plan. Vi kan se, at den energi, vi bruger på de unge spillere, kaster noget af sig, og at elitearbejdet fungerer. Og så er det helt klart også med til at inspirere og skabe sammenhold i klubben, at vi kan være med på så højt et niveau, siger træneren.

Jonas Lykke Sørensen lægger ikke skjul på, at den ultimative drøm er at leve af golfen.

-Men jeg er ikke så specifikt målrettet i forhold til det. Jeg knokler én dag ad gangen og tager det derfra.

Og foreløbigt knokler han altså frem mod Challenge Tour, som på nuværende tidspunkt er det højeste niveau, han nogensinde har spillet på. Så er Jonas Lykke Sørensen nervøs?

-Det bliver jeg! Og sådan skal det være, når der er noget på spil. Men jeg tror på, at der kommer en fantastisk stemning i klubben, nu hvor klubben har 100 års jubilæum, så jeg kan kun anbefale folket at komme ud og fejre det og se en masse god golf.