Af Eva Zauner Bredahl   Foto Lars Roed.

Galleri Vadehavet – navnet er valgt ud fra Lars Roeds store passion for området og fordi det relatere til landsdelen og mange af de udstillede motiver. Lars er fra Ribe, og derfor lå det lige til højrebenet at åbne galleri og butik i Dagmarsgade i Ribe. Håbet er at han kan få lov at åbne til marts, men det afhænger af den næste udmelding fra Regeringen.

-Jeg har en svaghed for naturen og de flotte landskaber og detaljer, som findes omkring mig. Jeg har meget fokus på Vadehavet og marsken, som jeg finder utroligt spændende med alle de forskelligheder muligheder området rummer, for naturen ændre sig hele tiden pga ebbe og flod. siger Lars om baggrunden for det kommende galleri.

– Grunden til jeg gerne vil åbne et galleri, er for at vise mine billeder bedre frem. For det er en anderledes oplevelse at se dem i virkeligheden, rammet ind i en smuk træramme og i store størrelse. Og så bare for at møde en masse af mine skønne kunder uddyber han.

Netop området omkring Ribe har en gammel traditionsrig historie, og det gælder også galleriets beliggenhed.

Den kendte fotograf Bodil Hauschildt havde atelier i selvsamme bygning fra 1899-1908, og der er store samlinger af billeder på Ribe Byhistoriske Arkiv fra hendes arbejde. Så det er nogle store sko, Galleri Vadehavet forsøger at udfylde.

Du finder mange forskellige motiver fra Nationalpark Vadehavet, Marsken og Ribe by i Galleri Vadehavet. Alle billederne vil være udført i den bedste kvalitet og kan fås både med og uden håndlavede trærammer. Lars Roed opfordrer dog til, at man kommer ind forbi, når galleriet åbner, for mulighederne er mange hvis man ønsker sig et smukt billede fra området.