Af Redaktionen

Sundhedsstyrelsen har samlet information til forældre til børn, der går i dagtilbud eller skole. Materialet indeholder blandt andet information om, hvad forældre skal gøre, hvis deres barn har symptomer på COVID-19 eller bliver sendt hjem ved smittetilfælde i klassen eller daginstitutionen.

Sundhedsstyrelsen har udgivet en pjece til forældre, hvis barn bliver sendt hjem på grund af tilfælde af smitte med COVID-19 i institutionen. Pjecen beskriver, hvad forældre skal gøre i forhold til test af barnet, og hvornår barnet må komme tilbage til dagtilbud eller skole igen.

Pjecen indeholder også information om, hvornår børn skal holdes hjemme fra dagtilbud og skoler, og den giver svar på nogle af de spørgsmål, forældre kan have, når deres barn har symptomer på COVID-19.

-Det er vigtigt, at forældre, men også pædagoger og lærere, har den nødvendige information om, hvad de skal gøre, når et barn har symptomer, eller hvis der opstår tilfælde af COVID-19 i skolen eller daginstitutionen. Jeg håber, at vores pjece giver afklaring og fjerner mange af de tvivlsspørgsmål, som forældre og personale må have om, hvornår børn skal blive hjemme, og hvornår de kan komme i skole og daginstitution, fortæller konstitueret vicedirektør Helene Probst.

Pjecen er skrevet til forældre, men den kan også læses af f.eks. pædagoger og lærere og andre, der arbejder med børn og unge.

Information om test af børn

Pjecen indeholder også information til forældre omkring test af børn.

-Det er vigtigt, at forældre oplever, at de hurtigt kan få afklaring på, om deres børn er smittede, når de er sendt hjem ved smittetilfælde i klassen eller i daginstitutionen. Vi håber, at flere vil opleve, at der ikke er lang ventetid på test af deres børn, nu hvor det er muligt på coronaproever.dk at bestille tid til test af børn over 2 år uden symptomer og uden henvisning fra egen læge, siger Helene Probst.

Sundhedsstyrelsen er også på vej med et et-sides informationsmateriale, der kan hænges op i dagtilbud og skoler. Det beskriver, hvornår børn skal holdes hjemme, og hvornår de må komme tilbage.

Informationsmaterialerne ligger i forlængelse af informationen til skoler, dagtilbud og ungdomsuddannelser om, hvad de skal gøre ved tilfælde af smitteudbrud med COVID-19, som Sundhedsstyrelsen udgav den 25. august, 2020.

Pjece: Har dit barn symptomer, der kan være COVID-19, eller er der smitte i dit barns dagtilbud eller skole?