Af Redaktionen

Ny udstilling om verdensmål i børnehøjde åbner på Fiskeri- og Søfartsmuseet d. 25. september

Hvordan skaber vi en bedre verden? Klimakatastrofer, overbefolkning, oversvømmelser, hungersnød og undertrykkelse – summen af ulykker i verden kan synes uoverskuelige og skræmmende – særligt set fra børnenes perspektiv.

Med udstillingen ”Vores verden” har den folkekære designer, børnetv-vært og forfatter Shane Brox skabt en udstilling til Fiskeri- og Søfartsmuseet, der formidler FNs verdensmål for børn og deres voksne.

Med et kreativt udvalg af genstande, udstoppede dyr og hjemmebyggede remedier har multikunstneren skabt de 17 verdensmål som en skattejagt til Fiskeri- og Søfartsmuseet, hvor børn og voksne kan gå på opdagelse på hele museet for at finde frem til Shanes sjove, finurlige, skæve versioner af verdensmålene.

Med skattekortet i hånden, som Shane Brox har tegnet over museet, inviterer vi familier til at gå på jagt og se, om de kan finde målene – nogle af dem er gemt på de mest overraskende steder!

I forbindelse med udstillingen udtaler Shane Brox:

-I 2015 vedtog verdens ledere 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. De handler om, hvordan vi kan løse mange af Jordens største problemer inden 2030.

Hver eneste dag kan vi vælge, om vi, med vore handlinger, vil gøre verden til et bedre sted for mennesker, dyr og planter. Det er vigtigt at huske, fordi vi børn tit glemmer det, når vi bliver voksne. Derfor er verdensmålene vigtige for os alle, men de kan være svære at forstå og overskue for både for små og store. Derfor har mit hovedmål med udstillingen været at oversætte verdensmålene på en legende og finurlig måde som gør at de forhåbentlig kan blive lette at forstå og nemme at huske og inspirere til samtaler mellem børn og deres voksne.

Merete Jankowski, direktør for Fiskeri- og Søfartsmuseet,

-Vi er vant til, at verdensmål er noget meget alvorligt og voksent – med udstillingen ”Vores verden” sætter Shane Brox verdensmålene i børnehøjde, hvor der også er plads til humor, eftertænksomhed og fantasi.

Udstillingen kan ses frem til d. 1. marts 2022 og er blevet til i samarbejde med Naturhistorisk Museum Aarhus.