Af Redaktionen

Ballast, som behandler børn og unge fra familier med alkohol- og stofmisbrug, inviterer til gratis foredrag med Marie Brixtofte tirsdag den 28. september kl. 17-19 på Tobakscaféen i Esbjerg. Maries far – Peter Brixtofte – var på overfladen en succesrig folketingspolitiker og borgmester i Farum, men i 2016 drak han sig ihjel.

Marie er et af de modige mennesker, som er med til at bryde tabuet om at vokse op i en familie med alkoholmisbrug. Hun oplevede selv at skulle dække over sin fars alkoholmisbrug i sine børne- og teenageår.

Marie vil hudløst ærligt fortælle om sin opvækst og de strategier, hun lærte som barn, for at få mest muligt nærvær og kærlighed – og hvordan de samme strategier har spændt ben for hende gennem voksenlivet. Hun vil invitere deltagerne til at reflektere over, hvad de selv har med i bagagen, og fortælle lidt om hvordan vi kan komme i gang med at rydde op i den.

Gratis hjælp til børn og unge
Foredraget med Marie Brixtofte er arrangeret af Ballast, der er et gratis og professionelt tilbud om hjælp og behandling til børn og unge, som vokser op i familier med alkohol- og stofmisbrug. Børn og unge i alderen 5-25 år kan få redskaber til bedre at forstå og tackle følelser – og hverdagen i det hele tage.

Ligesom Marie Brixtofte vokser 122.000 børn og unge ifølge Socialstyrelsen op i familier med alkoholmisbrug – svarende til to børn i hver skoleklasse. Der findes ikke officielle tal på, hvor mange børn der vokser op i familier med stof- eller pillemisbrug.

Tilmelding
Der er et begrænset antal pladser til foredraget, og tilmelding er efter først-til-mølle-princippet. Tilmelding via Facebook-siden: Ballast Danmark. Dørene til Tobakscaféen åbnes kl. 16.

Fakta om Ballast
Ballast åbnede i 2016 med støtte fra Socialstyrelsen. Ballast findes i syv kommuner: Esbjerg, Fanø, Tønder, Varde, Jammerbugt, Morsø og Thisted kommuner. Ballast er en del af KFUM’s Sociale Arbejde, der er en af Danmarks største sociale, diakonale organisationer med 173 sociale institutioner og tilbud. Organisationen har knap 1.000 ansatte og flere end 2.600 frivillige.