Af Redaktionen

Der venter et snurrende droneeventyr på Vestkysten for WeFly ApS, der netop har åbnet kontor i Esbjerg. Mulighederne er i hvert fald mange, fortæller dronespecialist Jan Engsted fra WeFly, og som til dagligt bemander kontoret.

-Jeg har virkelig set frem til åbningen, for tingene tager virkelig fart her i Esbjerg. Byen har en kæmpe havn samt offshore-industri med blandt andet boreplatforme og havvindmøller og det er områder, som har potentiale for os som dronevirksomhed, siger Jan Engsted.

Dronerne skal blandt andet bruges til inspektionsopgaver, hvor WeFly fra luften fotograferer og dokumenterer materialetilstanden og eventuelle skader på fx boreplatforme, kraner og vindmøllevinger for deres kunder, som kan bruge informationerne i deres arbejde med vedligeholdelse. Fx kan en inspektion af vindmøllevinger, der tidligere krævede tilstedeværelse af arbejdspersonel på selve møllevingerne og tog tre dage, nu klares med 25 minutters dronefotografering og efterfølgende computeranalyse af billederne. Dronerne kan fjerne både de farlige arbejdssituationer og spare kostbar tid, fordi de kan løse opgaver i vanskelige arbejdsomgivelser, som tidligere skulle klares manuelt, forklarer Jan Engsted.

På Esbjerg Havn er man desuden i gang med en større digitalisering af havnen med data, og her spiller droner også en rolle, som WeFly regner med at blive en del af. Derudover kommer hele potentialet i forhold til undervandsdroner, som fx kan bruges til effektivt at inspicere skibsskrog og andre konstruktioner under vand. Dronepotentialet er stort i Esbjerg.

-Nu er vi her, vi er seriøse og klar til networking med mulige kunder. Vi har fået til huse i kontorlandskabet House of Offshore Innovation Center på havnen, hvor vi forventer at få gode kontakter og udvide vores kompetencer inden for inspektion, siger Jan Engsted og uddyber

-Vi påtager os alle typer droneopgaver i WeFly, også inden for uddannelse og film/billede produktion, og tager gerne ud og taler med kunderne om deres behov og giver en dronedemonstration. Det handler om, at dronerne skal skabe værdi for vores kunder – enten fordi kunderne kan spare tid og udgifter på en opgave, eller fordi de kan udvide deres forretning.