Tekst: Ebbe Salomonsen     Foto: Søren Kløft   

Jens Kløft og Steen Haakon Hansen er på vej vest på fra København. De skal deltage April Festival i Esbjerg.

Jens er skuespiller, Steen er en af de dygtigste kreative inspiratorer omkring teater og film.  De to gode venner skal have en uforglemmelig oplevelse i byen hvor der bliver masser af teater.

Præsentation af ”Brændende Kærlighed”

Jens er skuespilleren i ”Brændende Kærlighed” der er et gadeteater der uden ord skaber kontakten til publikum, og skaber en fugl der ikke er der.

Vi ser det som vores fornemste mål at fortælle en historie for publikum dér hvor de er – på gaden, i parken eller på det lokale torv. Vores forestillinger bygger altid på et grundlæggende menneskeligt tema, som vi bestræber os på at gøre aktuelt og vedkommende for vores publikum. Forestillingerne kan kendes på den fysiske, komiske og nonverbale teaterstil, der er blevet Brændende Kærligheds absolutte varemærke, og som har begejstret publikum fra København til Ringkøbing og fra Moskva til New York.

KomEsbjerg har talt med Jens Kløft (født i 1956)

Jens fortæller om den meget besværlige tid der har været de sidste år på grund af Covid-19. Ingen forestillinger og – dermed ingen indtægt. Da der blev skabt mulighed for at søge tilskud for at overleve, spurgte myndighederne – hvordan kan i overleve?  Kulturlivet har overlevet og er nu ved at komme til live efter en kraftig nedtur.

Jens er uddannet i USA. Er medforfatter til en række forestillinger, og skrevet til TV i flere sammenhæng.

Men det pibler rundt omkring hos skribenterne / dramatikerne. Der er ved at ”Ske noget nyt”, noget der ikke er set før. Men der går lidt tid inden slår helt igennem, der ligger gamle aftaler som skal gennemføres og nye aftaler skal i gang. Jens Kløft har en række forestillinger på programmet som kan tilbydes verden over.

April Festival i Esbjerg 2022 – Verdens største turnerende festival med teater for børn og unge.

Festivalen er af stor betydning på flere måder, først og fremmest er forestillinger som vises for publikum som skal have en oplevelse, og for gæster med interesse for at orientere sig og lave aftaler. Alle har interesse i at mødes og skabe kontakter og se forestillinger hvor der bliver brugt nye måder at gøre ting på og skabe magi og overraskelser.

Teatercentrum som arrangerer Aprilfestivalen har nu i mange år afviklet dette store arrangement i et tæt samarbejde med danske kommuner som bidrager med et økonomisk tilskud til Kulturlivet i Esbjerg.

Festivalen starter officiel søndag den 27.marts kl. 14. på Hovedbiblioteket i Esbjerg med taler og optræden mv. de næste hverdage er der teatergrupper ude at optræde på skoler og institutioner rundt Esbjerg Kommune, for at sikre at disse også får del i tilbuddet. Fredag, lørdag og søndag er der fuldt program for hele familien. Der har været åbent for billetsalg fra den 21. april og mange billetter er allerede afhentes, der er udbudt 25.000 billetter der er gratis.                                     

 www.aprilfestival.dk

Hvor skal Teatergruppen optræder i Esbjerg Kommune?                                                                           

Teatergruppen ”Brændende Kærlighed” har sagt Ja til at levere en forestillingen BIIDY, et sted i Esbjerg Kommune enten den 30. marts eller 1. april. Det kan være i stuen, i haven og hvem oplevelsen skal deles med.  Jens Kløft er meget spændt på hvad det resulterer i og hvor det bliver, men syntes det er en sjov ide som Esbjerg Kommune og April Festival har arrangere. Esbjerg Kommune finder en vinder fredag den 25. marts kl. 9, der har skrevet sig ind på kommunes Facebooke side for at deltage, og hvis det ikke bliver dig, har verdens største teaterfestival heldigvis 25.000 gratis billetter og 600 teateroplevelser i ugens.

Jens Kløft optræder i Esbjerg: Den 3. april 12.15 og 14.45 i Kulturskolen, i Islandsgade.

I Esbjerg og på Fanø bliver BIRDY vist af Teatret Brændende Kærlighed som handler om;

Impresario og opera elsker Sibelius Vogelfreud gør sig klar til at præsentere sin verdensstjerne sangfuglen MISS BIRDY. Publikum er på plads. Sibelius ordner de sidste detaljer. Så er vi klar. Men nej! – buret er tomt, fuglen er væk, hvad gør han nu?
BIRDY er en komisk og poetisk fabel om at miste og give slip. Det er en nonverbal gadeteaterforestilling som blander melodrama med klovneri og visuel historie-fortælling.  

Det er vigtigt at der bliver skabt en troværdighed til publikum der vil lege med, så der bliver fælles forståelse og oplevelse hvor alt kan lade sig gøre.  Grave et hul der ikke er der mv. så er det godt skuespil.                                                                                                                                        

Steen er teknikker og assistent når Jens Kløft skal optræde det er arbejdsfordelingen mellem de to gamle venner.

Kærligheden til det opsøgende teater og det umiddelbare – God oplevelse i Esbjerg.