Af Lene Memborg 

Det er lørdag og så er det altså helt tilladt at skænke sig et godt glas rødvin. For at drikke vin med måde har klare sunhedsmæssige fordele.

Vi er altid blevet tudet ørerne fulde om, at vi ikke må drikke for meget alkohol, og det gælder også rødvin, og Sundhedsstyrelsen anbefaler da også, at mænd begrænser sig til 14 genstande om ugen, mens kvinder bør nøjes med syv.

For hvis vi drikker efter styrelsens forskrifter, har man lav risiko for at udvikle alle de følgesygdomme man kan få på grund af alkohol. Ja faktisk kan man opnå en række sundhedsfordele, hvis man drikker med måde.

Når det gælder vin, er der næsten altid en anledning til at drikke et glas, og nu kan du altså gøre det med god samvittighed.

Vi giver dig her 6 gode grunde til at finde en flaske rødvin og proptrækkeren frem i aften.

Forbedrer din hjernefunktion
Forskning viser, at vin har en god virkning på hukommelsen. Det er det aktive stof resveratrol, der findes i druerne til rødvin, der hjælper på hukommelsen.

Vin kan desuden også mindske risikoen for at blive ramt af Alzheimers sygdom og demens.

Styrker dit immunforsvar
Forskning viser, at rødvin kan styrke dit immunforsvar. Vin indeholder nemlig en masse antioxidanter, og det er noget kroppen altid har godt af. Et studie har vist, at de, der drikker rødvin, har en lavere risiko for at blive forkølet i modsætning til dem, der drikker øl, spiritus, eller som slet ikke drikker.

Beskytter dine øjne
Overskydende vækst af blodkar i øjnene kan i værste tilfælde føre til blindhed. Studier har afdækket, at rødvin har en helt særlig effekt på din øjne og netop hæmmer denne overskydende vækst.

Styrker dine knogler
Vin er med til at øge produktionen af østrogen og i den forbindelse bremses ødelæggelsen af gammel knoglemasse. På den måde forbliver dine knogler stærkere i længere tid.

Sænker risikoen for blodpropper.
Antioxidant-stoffet resveratrol er ikke mindre end fantastisk og har også en gavnlig effekt, når det gælder hjertet og reducering af risikoen for blodpropper.

Stabiliserer dit blodsukker
Der skal i nogle tilfælde ikke særlig meget rødvin til for at kunne se en effekt. Et lille glas rødvin er faktisk nok til at kunne stabilisere og regulere dit blodsukker. Det skyldes rødvinens antioxidant, der interagerer med cellerne i kroppen og dermed påvirker lagringen af fedtet i din krop.

Kilder: Dagens.dk og Aktivtræning.dk