Af Praktikant Signe Bennetsen

25-årige Caroline Sander Jepsen startede i sommeren 2017 danseskolen Dance Company Twenty, som har hovedafdeling i Varde. Siden har der været fart på for den unge iværksætter, som nu har udvidet sin danseskole med en afdeling i Oksbøl, mens yderligere to afdelinger åbner i henholdsvis Bramming og Ølgod i August 2020.

Caroline Sander Jepsen er oprindeligt fra Værløse på Sjælland, men flyttede for 15 år siden til byen Sig med sin familie.

Bare fem år og allerede dengang var der fuld fart på!

I en alder af 3 år startede hun til dans, hvor hun hurtigt forelskede sig i sporten, og begyndte i en ligeså tidlig alder at danse på konkurrenceplan. Caroline har altid været passioneret omkring dansen og fik ofte at vide i skolen, at hun ville være endnu bedre, hvis hun ikke dansede så meget. Men Caroline har altid vidst, at hun skulle danse, og er også altid blevet bakket op i det af hendes forældre.  

Caroline fuldførte gymnasiet og startede efterfølgende på en danselærer-uddannelse

Noget af uddannelsen foregik i Los Angeles, hvor hun mødte kendisser som Justin Bieber og Janet Jackson, mens hun blev undervist i at være danser og danselærer.

Da Caroline havde færdiggjort uddannelsen stod hun overfor en stor beslutning om fremtiden. Hun kunne tage tilbage og undervise på den danseskole, hvor hun havde været i 15 år. Eller hun kunne starte sin egen danseskole, og skrive sit eget navn på, og gøre tingene på sin egen måde.

Caroline kunne på dette tidspunkt mærke at hendes interesse for dansen havde rykket sig. Hun havde opnået og prøvet alt som danser, og hendes interesse var nu at kunne give sin passion for dansen videre til andre.

Caroline tog derfor beslutningen om at blive selvstændig erhvervsdrivende og starte sin egen danseskole i en alder af 21 år.

Caroline har altid været god til at tage styringen, så at være selvstændig skræmte hende ikke. Men hvordan starter man en forretning fra bunden?

Carolines farfar startede i sin tid Lyngby Glas, mens hendes onkel Jesper Nielsen har sit eget ejendomsmæglerfirma, og har medvirket i en række Tv-programmer på DR. Men selvom Caroline så op til dem som iværksættere, var det vigtigt for hende at følge hendes eget hjerte og bygge tingene op på sin egen måde. Hun lavede derfor en lang forretningsplan, fik oprettet firmaet og fik fundet de rigtige lokaler. Efter hårdt arbejde kunne hun i August 2017 slå dørene op til Dance Company Twenty. Hendes helt egen danseskole!

Caroline arbejdede fortsat målrettet, og danseskolen blev hurtigt en stor succes

I dag har Dance Company Twenty udvidet med flere afdelinger, og består nu af et team med tre hjælpetrænere og fire danselærere. For Caroline har det været vigtigt at hele teamet føler, at det er ligeså meget deres danseskole, som hendes.

En unik danseskole med masser af fællesskab og godt humør – det smitter!

På samme måde har det været vigtigt for hende at skabe en unik danseskole med et godt fællesskab og miljø, hvor der er plads til alle. Det er tydeligt at dette er lykkedes når Caroline fortæller om hendes forhold til eleverne, og om hvordan de kommer flere timer før deres danselektion for at mødes med hinanden.

Samtidig er det også lykkedes for Caroline at skabe plads til alle, om man er begynder eller øvet. På Dance Company Twenty har alle mulighed for at deltage i den store opvisning, som afholdes to gange om året. Her viser eleverne hvad de har lært. For ligesom der skal være plads til sjov, skal der også være plads til at søge udfordringer.

At Caroline er en ung iværksætter afspejler sig også i Dance Company Twenty. Danseskolen er moderne og afholder en masse forskellige events, og har en stor aktivitet på de sociale medier.

De sociale medier nævner Caroline også, da vi på redaktionen spørger ind til hvordan Corona-krisen har påvirket danseskolen. På Dance Company Twenty har den almindelige holdundervisning været lukket ned, hvilket naturligvis har haft konsekvenser. Men det har ikke stoppet Caroline i at sprede sin passion for dansen, og hun har i stedet afholdt virtuelle dansetimer på de sociale medier.

Samtidig har Caroline mærket en stor opbakning omkring danseskolen fra både Varde Kommune og eleverne, hvilket har haft stor betydning for hende.

På trods af Carolines store succes, har hun måttet acceptere at hun lever et andet liv end mange andre unge.

Caroline arbejder fra klokken 12 til 22 de fleste af ugens dage, og har derfor ikke tid til de samme ting som andre jævnaldrende.  

Dog har Caroline hele sit liv været dedikeret til dansen. Hun forklarer derfor også, at det har været svært for hendes tætte relationer at forstå, at hun bruger så meget tid på dansen.

Selvom Caroline har travlt med sin karriere, drømmer hun om at skabe en familie i fremtiden, og et liv hvor hun kan være glad både familiemæssigt og erhvervsmæssigt.

På redaktionen har vi spurgt Caroline hvad hendes livsmotto er? Hertil svarede hun: ”Hvis du spørger min mor, vil hun sige det er:

“What dosen’t kill you makes you stronger”

Caroline Sander Jepsen

-fordi jeg var meget syg som barn. Jeg synes dog selv det er et for overdrevet motto. Vi har alle haft vores op- og nedture, som er med til at definere hvem du er og hvor du står. Jeg har altid fået at vide, at ”Jeg er lige på og hårdt”. Jeg har altid stået ved mig selv, og jeg siger min mening.

Det tror jeg også har været med til at skabe den relation, som jeg har til mine elever. Jeg snakker med dem og vil lære dem at kende, og de får lov til at lære mig at kende.

Det er det der gør, at jeg elsker mine elever og at gå på job hver dag. For mig er det ikke et job, det er en passion og en livsstil.

Til sidst på spørgsmålet om hendes aller bedste iværksætterråd? Hertil kommer der klokkeklart:

“Lyt til dig selv! Har du en god ide?”

Caroline Sander Jepsen

[smartslider3 slider=”101″]