Af Lene Memborg   Fotos: Poul Helt

Når du møder hende i hendes galleri i Englandsgade, med de ærlige, kærlige og iagttagende øjne, er du ikke i tvivl. Hun kan noget ganske særligt og hun har en mission med det hun laver.

-Som kunstner udfylder jeg tomrummet, hvor kvinderne burde være både historiske og nutidige for jeg drages af kvindelige rollemodeller, siger hun og fortsætter -De billedliggøres i mine portrætter, fortællinger og foredrag. For jeg synes, at det er så vigtigt at vi kan spejle os og reflektere over deres udholdenhed, vedholdenhed og autenticitet. -For mit ønske er egentlig bare at flytte dem fra at være objekter til, at være spejlinger på mod!

Kvinder der forandre verden

Det meget anerkendte kunstprojektet blev også en slags mission for mig, hvor omdrejningspunktet er at fortælle og lave tidløs kunst om kvinder, der forandrede, og til stadighed forandre verden.

Selve projektet er mit personlige bidrag til, og min ambition om, at understøtte FN´s femte af i alt sytten verdens-mål: At fremme kvinders og pigers universelle rettigheder og ikke mindst muligheder. – Jeg tager altid udgangspunkt i min egen oplevelse ved opdagelsen af de forskellige kvinder og beretter derfra, i forhold til hvad de har opnået og betydet for vores samtid.

Om inspirationen

Udover de mange stærke kvinder der forandre verden, er Agnethe særlig inspireret af sin egen families mødre, søstre og sine egne døtre.

For de stærke portrætter er hendes kommentar til både historiske og nulevende kvinder, der alle har bidraget med deres ønsker.

Det blev også lidt af et tilløbsstykke i lørdags, da Agnethe slog dørene op til åbent Atelier fra kl.13.00 – 16.00 og sluttede dagen  16.00 – 18.00 hvor hun ville ønske venner og familie en rigtig glædelig jul. Et meget stemningsfuldt arrangement, hvor der blev nær-studeret malerier, hygget, snakket og lyttet til dejlige nærværende toner fra Kirstine Bonde, der har studeret på Syddansk Musikkonservatorium.

Nye eventyr venter i 2020

Der er allerede masser af spændende planer for næste år. Suzanne Brøgger vil afsløre et portræt af sig selv ved Event på Kunstforeningen Gl. Strand i København den 8. Marts 2020 på Kvindernes Internationale kampdag. Sammen med to nye ambassadører for Kunst-projektet – Women who change the world – tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt og Puk Damsgaard, stærke kvinder til en stærk dag!

Dejligt med en modig kunstner, med eget galleri i Esbjerg og en klar mission for fremtiden!

 

[smartslider3 slider=62]