Af Redaktionen   Fotos: Trygfonden

Så kan du atter se de specialuddannede kystlivreddere fra TrygFonden Kystlivredning badesæsonen på Rindby Strand og Hvidbjerg Strand. Starten på badesæsonen er samtidig en markering af genåbningen af Danmark for de mange vand glade danskere, som har måttet undvære svømmehallen i løbet af vinterens og forårets nedlukning. Kystlivredderne har på trods af nedlukningen trænet og glæder sig til at tage imod børn og voksne på de 38 strande og havnebade, hvor TrygFonden Kystlivredning er til stede.

Når skolernes sommerferie begynder inden længe, er livredderne igen på plads i tårnene på Rindby Strand og Hvidbjerg Strand, hvor de hver dag fra kl. 10-18 frem til den 18. august holder øje med badegæsterne.

Nu kan danskerne endelig hoppe i vandet
Starten på badesæsonen er samtidig en markering af genåbningen af Danmark for de mange vand glade danskere, som har måttet undvære svømmehallen i løbet af vinterens og forårets nedlukning. Kystlivredderne har på trods af nedlukningen trænet og glæder sig til at tage imod børn og voksne på de 38 strande og havnebade, hvor TrygFonden Kystlivredning er til stede.

– Vi glæder os særligt meget i år til at åbne for badesæsonen efter en længere periode med restriktioner og ringe muligheder for at lege i vand. Strandene trækker traditionen tro rigtig mange til, når vejret viser sig fra sin gode side, og der er mange, som i lang tid har savnet at svømme og bade, mens svømmehallerne har været lukkede. Men nu er vores livreddere klar på strandene til at skabe tryghed for badegæsterne og hjælpe med gode baderåd, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

I 2020 gennemførte TrygFonden Kystlivrednings livreddere 75.864 indsatser, hvoraf de 34 betegnes som aktioner, hvor personer var i livsfare.

Vælg en strand med livreddere

Når turen går til stranden i løbet af sommeren, opfordrer TrygFonden Kystlivredning til at vælge en strand, hvor der er livreddere.

– Det giver en ekstra sikkerhed, når der er livreddere, som holder opsyn og er klar til at gribe ind. Hvert år er der badegæster, som bliver overraskede over fralandsvind eller fanget i revlehuller og stærk strøm langs moler og høfder, og selv den bedste svømmer kan komme i vanskeligheder og få brug for hjælp. De rød-gule livredderflag i strandkanten markerer det område, hvor livredderne holder særligt øje, og hvor de har tjekket badeforholdene, når de åbner tårnet om formiddagen. Så der får man den bedste sikkerhed, når man går i vandet, siger Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.
Facts
Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning er til stede på 38 strande og havnebade hver dag kl. 10-18 fra den 25. juni, hvor skolernes sommerferie begynder, og frem til den 18. august. Havnebadene i Aarhus og København er åbne hver dag helt frem til og med den 31. august. Under EM i fodbold er der endvidere fra den 11. juni til den 11. juli et midlertidigt bemandet livreddertårn i fanzonen på Ofelia Plads i København. Den midlertidige badezone i fanzonen ligger på et sted med relativt dybt vand. Derfor er det kun personer, der kan svømme, som må tage en badetur, og børn skal følges med en voksen. Livredderne vil være til stede hver dag mellem kl. 11 og 19, og badezonen vil som udgangspunkt være åben i de tidsrum, der ikke vises kampe på storskærm.

De 5 baderåd
1. Lær at svømme

2. Gå aldrig alene i vandet

3.Læs vinden og vandet

4.Lær stranden at kende

5. Slip ikke børnene af syne