Af Redaktionen

Kommende studerende i Esbjerg kan stryge en stor bekymring fra listen over ting, der kan give sommerfugle i maven op til studiestart. Som noget nyt garanterer Esbjerg Kommune, at alle studerende har en studiebolig inden første dag på studiet.

-Garantien skal stå som en velkomsthilsen til alle studerende. Her i Esbjerg er vi så glade for alle de studerende, som vælger os til, at vi gerne vil bekræfte dem i, at de har valgt rigtigt. Med garantien viser vi, at vi i den grad sætter pris på vores studerende, og at vi ønsker dem en god start på livet som studerende i byen, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Esbjerg Kommune har allieret sig med Ungdomsbo, Arbejdernes Boligforening, Arbejdernes Boligforening, B32 (Andels Bolig- og Byggeforeningen af 1932), Boligforeningen Fremad, Esbjerg almennyttige Boligselskab og Business Esbjerg for at gøre den nye studieboliggaranti til virkelighed. Herudover understøtter private udlejere, fx A Place To aftalen.

-De fem boligorganisationer gik ind i arbejdet med at få aftalerne plads med en stor velvilje, hvilket har gjort samarbejdet enormt konstruktiv. Deres opbakning har været altafgørende, og de skal have stor ros for at kunne se vigtigheden af at styrke Esbjergs identitet som studieby med dette greb, siger Jesper Frost Rasmussen.

I fællesskab råder boligorganisationerne over 1.300 studieboliger i Esbjerg, men hvis en studerende ikke har haft held med boligjagten op til studiestart, kan den studerende kontakte Esbjerg Kommune, som sørger for en bolig. Det giver en studiestart, hvor den studerende kan hellige sig studiet og aktiviteterne fra en fast base, mens der stadig skal søges efter en studiebolig.

-Lige omkring studiestart kan der være en flaskeprop, hvor nye studerende søger boligerne og dimittenderne først lige er på vej til at flytte ud. Det giver et øget pres på studieboligerne i en kortere periode, og med garantien hjælper vi nu de boligsøgende med en midlertidig løsning, slutter Jesper Frost Rasmussen.