Af Redaktionen Foto: Illustration

Den 4. juli ankommer 40 børn til Onsild Efterskole ved Hobro for at tilbringe dage på Blå Kors’ sommerlejr. Lejrcheferne Jan Frost og Christian Vestergård glæder sig til at give dem en oplevelse, de altid kan huske tilbage på.

Der har i år været rift om pladserne på Blå Kors’ sommerlejr i Hobro, hvor der den seneste måned har været venteliste.

Lejren finder endnu engang sted på Onsild Efterskole, hvor lejrcheferne Jan Frost og Christian Vestergård er klar til at tage imod børnene sammen med omkring 25 andre frivillige voksne.

Jan Frost har været med som frivillig på tre af Blå Kors’ sommerlejre tidligere, men det er første gang, at han skal være lejrchef: -Vi vil gerne give børnene en oplevelse af, at de har værdi, og at der er nogen, som rigtig gerne vil være sammen med dem. Flere oplever det som et pusterum i en hektisk hverdag. De kan se frem til en uge med masser af nærvær, aktiviteter og smil, siger Jan Frost.

I alt 40 børn i alderen 7-13 år er tilmeldt lejren, som starter lørdag den 4. juli og slutter torsdag den 9. juli.  Lejren er for børn fra familier med for eksempel sociale udfordringer, alkohol- eller stofmisbrug i familien eller familier, som er økonomisk trængte.

Styr på hygiejne og sikkerhed

Planlægningen af lejren har været i gang længe. De seneste måneder har man hos Blå Kors arbejdet på højtryk for at sikre, at lejrene kunne afholdes trods situationen med corona-virus.

På lejrene er der derfor masser af håndsprit, værnemidler og fokus på at opdele børnene i mindre grupper. Størstedelen af aktiviteterne foregår udendørs og hver dag kommer der et professionelt rengøringsfirma.

-Vi har nogle rigtig gode græsarealer og halvtag alt efter, hvordan vejret bliver, siger han: -Det giver en masse glæde, at se venskaber gro og skabe aktiviteter sammen med dem. Det er derfor, jeg er med for fjerde år i træk. Vi ser børn, der har det svært i hverdagen, men som kan opnå noget stort i løbet af en uge på lejr.

I løbet af dagene skal børnene blandt andet på udflugter og deltage i forskellige aktiviteter på efterskolen.

Blå Kors afholder i alt otte sommerlejre i Jylland og på Sjælland og Fyn.