Af Redaktionen Foto: Årets Reumert

Når dansk scenekunst i år fejres med prisuddelingen Årets Reumert 2020 bliver det med en – matchet Covid-19 restriktionerne –  fest på Folketeatret mandag d. 21. september. Satiregruppen Platt-Form, bestående af skuespillerne Jakob Fauerby, Mille Lehfeldt og Laus Høybye bliver aftenens værter, som guider publikum igennem prisuddelingen. De nominerede til Årets Reumert 2020 offentliggøres torsdag den 4. juni.

Corona-krisen har længe holdt landet og dermed også teatrene lukket. Men før den store nedlukning var der en sprudlende rigdom af fabelagtig, fængende og nyskabende scenekunst, som nu fejres med Årets Reumert 2020. Prisuddelingen, der skulle være afholdt i juni, er flyttet til d. 21 september, hvor arrangementet, der afstemmes gældende Corona-regler i september, afholdes på Folketeatret. På scenen står satiregruppen Platt-Form, alias Jakob Fauerby, Mille Lehfeldt og Laus Høybye og lader Årets Reumert-uddeling folde sig ud med prisuddeling og underholdning.

En fejring af dansk scenekunst
Årets Reumert er scenekunstens svar på filmprisens Bodil. Prisuddelingen fejrer og belønner kunstnere og forestillinger fra årets vidtfavnende udbud af nyskabende og fremragende scenekunst fra alle genre og af højeste kvalitet.
Prisuddelingen markerer sig som en fejring af hele feltet af dansk scenekunst og værterne mener, det er fuldstændig afgørende, at der findes en årlig fagfunderet pris for scenekunst, som Jakob Fauerby siger:

Det er bydende nødvendigt, at vi hylder scenekunsten og hinanden. Hvis ikke vi selv sætter pris på det, vi laver, kan vi jo næsten ikke forvente, at publikum gør det.

Branchen står sammen igen
Årets Reumert blev indstiftet af Bikubenfonden i 1998 som uddelte priserne årligt frem til 2018. Da Bikubenfonden trak sig fra Året Reumert, samlede CPH STAGE, ISCENE.dk, HAVE A/S, Reumert-juryen og Dansk Teater teaterbranchen om at videreføre prisen, indtil der kunne findes mere permanent støtte til videreførelsen af scenekunstens fineste pris. Dette er endnu ikke sket, men frivillige kræfter, samt medfinansiering og stor opbakning fra branchen har gjort det muligt at hylde scenekunsten igen i 2020.

Om vurderingen og priserne
Prisuddelingen bygger videre på det faglige fundament, som Bikubenfonden satte i verden, hvor en jury, af fagfolk og kritikere, rejser rundt i landet og ser et størst muligt udsnit af årets produktioner indenfor alle genrer. Reumert-juryen 2020 består af 12 personer, der er bosat i hele landet.

Billetter til prisuddelingen
Uddelingen af Årets Reumert 2020 bliver på Folketeatret mandag d. 21 september kl. 20.00, hvor antallet af publikum i salen afstemmes efter gældende retningslinjer i september i forlængelse af COVID-19. For dem, der allerede har købt billet, bliver det muligt at ombytte, så billetten gælder den nye dato. Billetindehavere vil få direkte besked snarest.

Information vedr. salg af yderligere billetter bliver meldt ud, når der er vished om restriktionerne i september.
Nomineringerne offentliggøres den 4. juni
Torsdag den 4. juni mellem kl. 12-13 offentliggøres de nominerede til Årets Reumert 2020. Offentliggørelsen kan følges via iscene.dk og Årets Reumert’s facebook- profiler.