Af Redaktionen

Det svarer til, at 5,4 procent af arbejdsstyrken er ledige, viser tal fra Danmarks Statistik.

Ledigheden er steget med knap 50.000 personer i marts og april, og det er en stigning i ledigheden, som langt overgår de stigninger, der kom i begyndelsen af 2009 som følge af finanskrisen.

-Det er desværre ikke overraskende, fordi corona-udbruddet har lukket dele af Danmark ned helt på linje med store dele af verden, og det har medført en markant stigning i antallet af fyringer. Endnu flere havde mistet jobbet uden hjælpepakkerne, som regeringen og et bredt Folketing står bag. Samlet beløber de sig til omkring 400 milliarder kroner. Ikke mindst trepartsaftalen om lønkompensation har sørget for, at knap 220.000 har beholdt deres fulde løn i en tid, hvor der ellers ikke har været opgaver til dem pga. epidemien. En ordning vi vil forlænge med yderligere en måned, så den kører henover sommerferien også,” siger beskæftgielsesminister Peter Hummelgaard (S)

-Det ændrer ikke på, at vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber. Og enhver fyring går hårdt ud over den enkelte og deres familier. Derfor arbejder regeringen også på initiativer, der skal få gang i arbejdsmarkedet og økonomien igen, så flest muligt kan komme hurtigt tilbage i job. Vi har også netop genåbnet beskæftigelsesindsatsen, så ledige kan få bedre hjælp, og så ser vi også, at der bliver slået flere job op. Det er en god nyhed i en tid, hvor de triste meldinger fra arbejdsmarkedet har stået i kø, fortsætter han.

Afbrudte forløb er skidt for udsatte ledige

Regeringen havde ved genåbningen af beskæftigelsesindsatsen ikke planer om at åbne for virksomhedsrettede ordninger. Dette har dog været et stort ønske fra bl.a. Cabi, kommuner og arbejdsgivere. Ikke mindst for at få gang i de mest udsatte lediges forløb igen.

-Når et menneske har været langt væk fra arbejdsmarkedet og har andre udfordringer end ledighed, er det svært at starte forfra i et aktiveringsforløb. Det er meget sårbart. Man ved forskningsmæssigt, at de her mennesker kan have det virkelig svært med, at man afbryder deres forløb – de bliver sat langt tilbage på vejen mod et job, sagde Cabi-direktør Mette Rønnau til A4 Arbejdsliv i sidste uge.