Af Redaktionen Foto: PR – Foto

En klinge, som er beregnet son rundsav, kan være så farlig for forbrugeren, at Sikkerhedsstyrelsen nu skrider ind og stopper salget af den.

Mange har under coronaen benyttet tiden til lidt ekstra husarbejde og gør-det-selv-projekter, og sådan som vejret tegner i øjeblikket så er der nok endnu flere der har gang i deres hjemme projekter.

Men hvis du endelig skal lege håndværker, så start lige med at tjekke din værktøjskasse, for hvis denne klinge ligger deri – så få den smidt forsvarligt ud! 

Det anbefaler Sikkerhedsstyrelsen, der har stoppet salget af pågældende savklinge.

Klingen er beregnet til en rundsav, men kan også monteres på en vinkelsliber. Således kan den bruges som en håndholdt rundsav. Men netop den konstellation kan forårsage tilbagestød hos brugeren, der kan miste kontrollen med værktøjet.

I værste fald kan det betyde, at man kommer heftigt til skade, vurderer Sikkerhedsstyrelsen.

Sikkerhedsstyrelsen har netop i dag kontaktet forhandlerne af savklingen og råder forbrugere til ikke at bruge rundsavklingen på en vinkelsliber.

Helt konkret drejer dig sig om klingen ved navn Carbide Original Speed Cutter 125 mm 3 Teeth Wood Circular Saw Blade for Angle Grinder Cutting Disc for Wood Carving Cutting and Shaping with 3 Teeth 22.23 mm.