Tekst og fotos: KomEsbjerg

De gjorde det igen Dennis og Bettina fra Spiritusklubben i Kronprinsensgades Latinerkvarter. Endnu engang summede den lille bydel af god stemning, kombineret med duften af god mad og lyden af glade stemmer.

Kirsten Winum, Kunsthåndværker fremviste skønt patchwork i alle afskygninger, der var dækkeservietter, picnicposer til brød, grydelapper osv. samt forskellige hæklerier. -jeg synes, det er hyggeligt at være her, og nu hvor der er lidt mere sol, skal det nok lokke mennesker til, fortalte hun.

Pernille Kelly repræsenterede Loppemostrene ved gårsdagens arrangement, søsteren Rikke var blevet i Danmarksgade for at passe deres nystartede butik dernede, – men hun kommer herned og hjælper til, når hun er færdig, sagde en smilende Pernille, der havde taget lidt af hvert med, der smukt repræsenterede det som Loppemostrene står for.

Kirsten Nyborg Thomsen fra KNT-keramik i Esbjerg, havde taget forskelligt hånddrejet stentøj med, og det der sprang i øjnene, var de smukke farver, hendes ting var glaseret med, Kirsten glaserer sine ting med tre lag, og der herskede ikke tvivl om den gode kvalitet. – Det er første gang jeg er med, og hvor er det hyggeligt, og overhovedet ikke koldt, sagde Kirsten der heller ikke så ud til at fryse i sin stribede sweater.

Susanne Rosengren præsenterede lækre bluser og strik fra sin butik Rosengren på Strandby Kirkevej, hun nød også at solen var fremme i dag, – sidste gang var det lidt koldt at stå her, men i dag er det bedre, og det bliver endnu bedre næste gang, det gode vejr lokker folk til, sagde hun og tilføjede at hun synes, det er et hyggeligt arrangement, og at hun helt sikkert vil fortsætte med at komme til de fremtidige begivenheder.

Fanø Chokolade ved Karina Escherich var velbesøgt, og det var ikke så sært, med de mange lækre smagsprøver, der lå på bordet. Karina havde taget sin mor samt sin søster Mette Dobrick med til forårsmarked i dag. – bare tag et stykke mere vi tæller ikke grinede søstrene, og det var svært at holde sig fra den lækre håndlavede chokolade. Karina havde blandt andet en smagsprøve med på en skumfidus overtrukket med chokolade, – Den har jeg lavet i forbindelse med min uddannelse som Chokolatier, det er en chokoladeskumfidus med hasselnød og salt og mælkechokolade og så er den overtrukket med mælkechokolade, forklarede Karina. Derudover var der, ud over alt det andet, smagsprøve på et stykke chokolade med espresso fyld, dette stykke chokolade er blevet til og tilsmagt i samarbejde med Kristian fra Bean Machine, og det kan købes stykvis i hans butik i Kronprinsensgade og nydes til en lækker kop kaffe. – Vi sælger rigtig meget af chokoladen fortalte Nanna Berny fra Bean Machine, og tilføjede at Karinas Lækre chokolade cookies, som de også sælger, hurtigt bliver udsolgt, fordi de smager så godt.

To af de forbipasserende Lisbeth og Lilian, komplimenterede Karinas skumfiduser, – de smager af mere, så en til sammen med en god kop kaffe, det vil være guld.

Karina laver også desserter til de menuer der laves i Spiritusklubben.

MegabyteBBQ var med til marked for første gang i går, de havde medbragt en foodtruck, hvorfra de solgte pulled pork burgere, alt tilbehør var hjemmelavet. Derudover solgte de Barbecuesauce samt krydderi rub til kød. Doris og Knud Christensen fra Sønderjylland nød sammen med Bodil Bjerre en pulled pork burger, og de erklærede samstemmigt, at den smagte himmelsk, til dessert nød de Pina colada og en rom og cola.

Udenfor spiritusklubben havde Dennis bænket nordmanden Bjarte Leikanger, en af stamgæsterne, men i dag skænkede han smagsprøver, og vi vil godt stå inde for at whiskyen med honning er god mod forkølelse.

Som nævnt masser af liv og god stemning, alle var velkomne både de små, de store og ikke mindst de firbenede, vi fik hilst på hundene Huxi, Luka og ikke mindst solkongen Ludvig, der mente den havde sin plads på bordet, men når man nu er lidt royal, så er der vel ikke noget at sige til det.

I går serverede Dennis og Betina Frikadeller og Kartoffelsalat til 50 kr. og de vil fremadrettet servere en ret til disse arrangementer til en pris mellem 50-100kr. – Vi gør det her fordi vi kan lide det, og der er så mange små virksomheder/butikker og kunsthåndværkere, der fortjener at blive fremhævet, fortalte Dennis, og det var da også fællesnævneren for de fremmødte udstillere, at det var deres relation til Dennis, der fik dem til at møde op.

Den gode stemning fortsætter i Latinerkvarteret hver måned hen over sommeren, nærmere info følger på Spiritusklubbens Facebook side samt her hos KomEsbjerg.