Af Redaktionen

Esbjerg Kommune deler den nuværende chefstilling for kultur- og skoleområdet i to, så der fremover vil være både en skolechef og en kulturchef. Det sker for at styrke udviklingen og bakke op om ambitionerne på begge områder.

Med nye politiske ambitioner og en ny direktør for Børn & Kultur følger naturligt nye prioriteringer. Det betyder, at Esbjerg Kommune er på vej til at ansætte en skolechef. I øjeblikket er kultur og skole samlet i ét område, som Ulla Visbech er chef for, og hun fortsætter som kulturchef, mens stillingen som skolechef bliver slået op hurtigst muligt.

Børn & Kulturs direktør, René G. Nielsen, der tiltrådte 1. februar, ser ansættelsen af en skolechef som et naturligt skridt i den udvikling, der sker på begge områder.

-Både Esbjerg Kommunes skoler og kulturliv står lige nu et sted, hvor der er fuld kraft på ambitioner og nye initiativer, og det fortjener og kræver også et stærkt fokus ledelsesmæssigt, så vi sammen kan sætte alle kræfter ind på at drive udviklingen og kvaliteten bedst muligt fremad, siger René G. Nielsen.

Fokus fra to selvstændige chefer

Netop kultur og oplevelser er valgt som den nye strategi og løftestang for Esbjergs fremtidige udvikling, og det bakkes op af stærke politiske ambitioner. Alt det kan en selvstændig kulturchef arbejde fokuseret på at forløse i tæt samarbejde med kommunens mange kulturaktører.

På skoleområdet har Esbjerg Kommune i dette og de to kommende skoleår en unik mulighed for at sætte retningen for fremtidens folkeskole, og med den høje grad af interesse og engagement, der viser sig fra både politikere og andre parter omkring folkeskolen, giver det mening at ansætte en selvstændig chef. Opgaven for den nye skolechef bliver derfor at bakke op om den fortsatte drift og udvikling af folkeskolen og som en del af frihedsforsøget samtidig bidrage til at udvikle nye veje for ledelsen af det store og komplekse skoleområde.

Børn & Skoleudvalget og Kultur & Fritidsudvalget er på sine møder i denne uge blevet orienteret om beslutningen om at dele det nuværende chefområde med kultur og skole i to selvstændige stillinger.