Af Lene Memborg Kilde: Reuters

Der arbejdes intens i øjeblikket med et køb i milliardklassen, da Appel pønser på at købe 5G- teknologi af Intel.

Techgiganten Apple er mere end godt forberedt på at slå en handel af med chipproducenten Intel om at opkøbe teknologi til at levere 5G-netværk på iPhones. Aftalen, der kan lande allerede i næste uge, vil udgøre omkring 6,6 mia. kr.

Apple er i disse dage igang med at lande en aftale med telekommunikations- og elektronikproducenten Intel om at købe modemteknologi fra chipgiganten Intel. Det skriver Wall Street Journal.

Med i handlen vil Apple samtidig få fingrene i Intels 5G-teknologi, som Intel i april måned i år måtte opgive at udvikle efter hård konkurrence fra Huawei og Qualcomm. Beslutningen kom blot få timer efter, at Apple havde afsluttet en længerevarende juridisk strid med Qualcomm, der er en af hovedleverandørerne af modemchips til iPhones. Intel har siden 2018 været Apples eneleverandør, når det gælder mobilmodems med de aldrende 3G- og 4G-standarder ombord.

Forliget med Qualcomm betød, at Apple nu er tvunget til at bruge Qualcomms modemteknologi i de kommende iPhones, der vil komme til at gøre brug af 5G-netværket. Samtidig ledte Intel i lang tid efter en køber til teknologien. Og nu lader det til, at de to parter har fundet hinanden igen i den eventuelle kommende aftale.

Ifølge techmediet The Information har Apple gennem det seneste år forsøgt at udvikle deres egen modemteknologi, og med handlen er techgiganten nu endnu tættere på at realisere sit mål. Det vil dog fortsat tage op til tre år, før virksomheden vil kunne komme på markedet med et færdigt produkt, skriver mediet.