[smartslider3 slider=26]

Af Lene Memborg   Fotos. Esbjerg Kommune

Forleden bød borgmester Jesper Frost Rasmussen velkommen til omkring 50 gæster fra i alt 32 virksomheder, der indenfor de seneste to år har valgt at etablere sig fysisk i Esbjerg Kommune.

Arrangementet blev afviklet under samme forhold som kommunens populære tilflyttervelkomstmøder. Det er også disse arrangementer, der har inspireret Jesper Frost Rasmussen til at foreslå, at nyetablerede virksomheder inviteres til et halvanden times arrangement på Esbjerg Rådhus.

Udover en velkomsthilsen fra borgmesteren kunne deltagerne også høre, hvordan kommunen kan hjælpe med i forhold til rekruttering, fysisk etablering og fastholdelse af medarbejdere. Der var indlæg ved kommunens Tilflytterservice, Jobcenter Esbjerg og den særlige taskforce i Teknik & Miljø, der håndterer større og komplekse erhvervs-byggesager.

Direktør Susanne Nordenbæk fra Business Esbjerg fortalte også om fordelene ved at være en del af netværket af medlems-virksomheder.

I den seneste DI undersøgelse af erhvervs klimaet i kommunerne sprang Esbjerg Kommune 20 placeringer frem i kategorien, hvor de lokale virksomheder vurderede informationen fra og dialogen med kommunen.

-Det momentum skal vi selvfølgelig bygge videre på, og det gør vi fx via initiativer som dette velkomstmøde for erhvervslivet. Vores lokale virksomheder skal gerne opfatte kommunen som en imødekommende serviceorganisation, slutter en tydelig tilfreds borgmester.