Af Sabina Schmidt   Kilde Check-in.dk

Fra juni 2020 åbner Wizz Air en nye rute fra Billund Lufthavn til Bulgariens hovedstad Sofia.

Det bliver den 11 rute fra Wizz Air i Billund Lufthavn, der til gengæld koster den rumænske rute til Timisoara.

Ifølge Check-in flyves der to gange om ugen, henholdsvis onsdag og søndag. Flyet afgår fra Sofia kl. 19.25 lokal tid med ankomst i Billund Lufthavn kl. 21.25. Flyet vender på 30 minutter igen snuden, hvorefter returflyvningen finder sted kl. 21.55, og ankomsten i Sofia Lufthavn er for natteravnene kl. 01.40 lokal tid.

– Vi er rigtig glade for, at Wizz Air fortsætter deres vækst og positive udvikling i Billund Lufthavn. Vi har gennem længere tid arbejdet med Wizz Air på at få ruten i gang, da vi ser et godt marked for en direkte forbindelse mellem Vestdanmark og Bulgariens hovedstad, siger Marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn til Check-in.dk.

I juni 2016 etablerede Wizz Air en rute fra København til Sofia, der blev startet op med tre ugentlige afgange, men grundet populariteten er den efterfølgende øget til fem ugentlige afgange.

Større end i København
Udover den nye rute til Sofia flyver Wizz Air i det kommende sommertrafikprogram fra Billund Lufthavn til Wien i Østrig, Tuzla i Bosnien-Hercegovina, Vilnius i Litauen, Gdansk, Krakow og Warszawa i Polen, Bukarest, Cluj-Napoca og Iasi i Rumænien samt Kiev i Ukraine.

Dermed har Wizz Air mere en dobbelt så mange ruter fra Billund end fra Københavns Lufthavn, hvorfra det ungarske lavprisflyselskab i dag flyver til Sofia, Kutaisi i Georgien, Skopje i Nordmakedonien samt Kiev og Lviv i Ukraine.