Af Redaktionen   Foto: Myrthuegård

Gennem coronatiden har massevis af børnefamilier lagt vejen forbi Myrthuegård til sjove og lærerige gåture i naturen, og sådan fortsætter det forhåbentlig hen over sommeren og efteråret. På Myrthuegård har de nemlig igen været i det kreative hjørne og fundet på nye aktiviteter, hvor fællesskab og bevægelse er i centrum.

På aktivitetspladsen Overdrevet kan familierne lege gamle lege. Redskaber og instruktioner er klar på pladsen, og legene er kendetegnet ved, at man i gamle dage legede på tværs af alder og med de redskaber, der var til rådighed. Det gælder fx hestesko, reb, sten og kæppe. Legene er blevet lært videre gennem generationerne, og de har samtidig trænet færdigheder som styrke, smidighed og hurtighed, der var gode for det daglige arbejde. En del af redskaberne til legene skal man selv fremstille eller skaffe, og derfor giver en dag på Myrthuegård også inspiration, som man bagefter kan bruge derhjemme.

”Find vej” er Myrthuegårds anden sommeraktivitet, der sender familierne på oplevelse i naturen. Det er en slags skattejagt, der kræver samarbejde og samtidig giver lidt sved på panden og et godt grin. Posterne er malede pæle med en lille tang, som man kan bruge til at klippe i sit orienteringskort, når man har fundet posten. Orienteringskortene ligger i Svalehuset ved Myrthuegård.

Begge Myrthuegårds nye tilbud er åbne for alle familier, og alle kan være med. Det er en god idé at pakke en madkurv og gøre en hyggelig dag ud af turen. Der er offentlige toiletter på Myrthuegård.

Myrthuegårds nye aktiviteter lægger sig op ad kampagnen ”Sammen i bevægelse”, hvor DR og nationale idrætsorganisationer i 2021 inspirerer danskerne til mere bevægelse og fællesskab. Det lokale initiativ bakker samtidig op om Myrthuegård som port til Vadehavet, og her er der fokus på at inspirere folk til at komme ud at opleve nationalparkens natur.