Af Redaktionen

Hvem vil du invitere til virtuel fællesmiddag, når Danmark Spiser Sammen i uge 45? Sådan lyder spørgsmålet og opfordringen lige nu til alle i Danmark, når Folkebevægelsen mod Ensomhed i samarbejde med Mary Fonden endnu engang sætter fokus på ensomhed og vil minde os alle om vigtigheden af at række ud til hinanden. Esbjerg Kommune bakker op om initiativet.

– Coronasituationen betyder desværre, at vi i Esbjerg Kommune sammen med frivillige ikke som tidligere år kan arrangere fysiske fællesspisninger, men opfordringen til at mødes virtuelt om et måltid vil vi naturligvis gerne bakke op om. At være en del af et fællesskab er et vigtigt led i livskvaliteten for de fleste, og lige nu er der mere end nogensinde brug for, at vi rækker ud til hinanden. Selvom vi skal begrænse vores fysiske kontakt, kan vi heldigvis stadig mødes om maden og spise sammen på afstand med et videoopkald, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Olfert Krog.

Sådan kommer du i gang

Mange er i dag vant til at holde videomøder på arbejdet eller at mødes virtuelt med venner og familie via skærmen. Er man knapt så fortrolig med den nye måde at mødes på, findes der god vejledning på Ældre Sagens hjemmeside: https://www.aeldresagen.dk/viden-og-raadgivning/hverdagsliv/godt-i-gang-med-it/gode-raad/saadan-ser-du-den-du-taler-med