Af Redaktionen

Måske har du det selv? Eller den står på ønske listen hos din lillesøster?

For har du et lædercover på din smartphone? Så burde du måske overveje at få et nyt. En ny undersøgelse viser nemlig, at vi vender det blinde øje til, når det kommer til renheden af vores mobiltelefoner – og det ser værst ud for smartphones med lædercovers. 

En ny undersøgelse viser nemlig, at der er mere end dobbelt så mange bakterier på smartphones med lædercover end på en gennemsnitlig smartphone. 

Mere beskidte end et toilet!

Det er hygiejnevirksomheden Initial, der har undersøgt mobiltelefoner med en ATP-test, for at måle antallet af mikroorganismer på en overflade – og resultaterne viser tydeligt, at vi generelt glemmer at holde vores mobiltelefoner rene.

I gennemsnit var de undersøgte telefoner nemlig intet mindre end 6,5 gange mere beskidte end et gennemsnitligt toiletbræt. Men mængden af bakterier var klart værst på de smartphones, der blev beskyttet med lædercover.

I gennemsnit var de læder indpakkede telefoner nemlig mere end dobbelt så beskidte som de andre telefoner.

Den store mængde af bakterier på lædercovers skyldes, at bakterier trives bedre på organiske materialer. De trives endda så godt, at den mest beskidte telefon – indbundet i et lædercover med plads til kreditkort – blev målt til at være mere end 35 gange så beskidt som et toilet. 

Stafylokokker og colibakterier

De fleste bakterier på vores telefoner kommer fra os selv, og er typisk bakterier som stafylokokker og colibakterier, der indikerer, at der kan være spor af afføring. Det er faktisk ikke så underligt endda, da rigtig mange tager mobilen med på toilettet.

I en undersøgelse, som Initial foretog blandt 2.000 kontoransatte tidligere i år, indrømmede hele 40 procent, at de brugte deres mobiltelefoner på toilettet i løbet af arbejdsdagen.

Undersøgelsen af telefonerne viser, at vi går rundt med bakteriebomber i lommerne, og det kan let føre til smitte af sygdomme. Vores hænder er nemlig den absolut største smittekilde, og når vi rører ved vores telefoner, spreder vi bakterier til alle de overflader, vi kommer i kontakt med. Måske værd at få skabt lidt mere bevidsthed om vores daglige rutiner!