Af Redaktionen   Foto: Poul Helt med flere

Fra det amerikanske Vesten via Portugal til en have i Esbjerg – og så videre til Gambia og Latinamerika. Det er en sand verdensrejse, som Esbjerg Fotoklub indbyder byens borgere til, når Den 36. Internationale fotoudstilling slår dørene op umiddelbart efter Nytår. Også denne gang er det Phototeket på Esbjerg Hovedbibliotek, der danner de smukke rammer om udstillingen. Udstillingen åbnes d. 3. Januar kl. 15:30 af Borgmester Jesper Frost Rasmussen.

-Den Internationale fotoudstilling er vor flagskibs aktivitet, hvor vi i år viser værker af tre internationalt anerkendte fotografer sammen med billeder af nogle af klubbens egne medlemmer,” udtaler klubbens formand, Poul Helt.

Også borgmester Jesper Frost Rasmussen glæder sig, – Jeg glæder mig afgjort også til at åbne udstillingen i det nye år. Endnu engang viser Esbjerg Fotoklub, at de har en markant stemme i det brede vifte af kulturtilbud i Esbjerg Kommune. Klubben og dens medlemmer har markeret sig både nationalt og internationalt, og med Den Internationale Fotoudstilling i Esbjerg bringer de værker af verdenskendte fotografer til byen, fortæller han.

De tre internationale gæsteudstillere er Martin Szekeresh (USA/Belgien), Adam Gibbs (Canada) og Rui Palha (Portugal), prisvindende internationale fotografer.

-Fotografering er en meget vigtig del af min verden – det er at opdage og fange det, som hjertet fornemmer og ser i et moment. Det er en glæde at vise mine billeder på Den Internationale fotoudstilling,” siger Rui Palha (Portugal), der er blevet beskrevet som en af verdens 20 mest indflydelsesrige streetfotografer.

Fra Esbjerg Fotoklub udstiller Carsten Barrett, Juli Behrendt Bexkens, Kurt Christensen, Steen Christensen, Bente Eckert, Mads-Peter Glass,  Finn Guldborg, Finn S. Hansen, Poul Helt, Erik Holmgaard, Niels Linneberg, Claus Madsen, Ib Corneliussen Nielsen, Ida Refsgaard, Carina Kryger Rønberg, Ebbe Salomonsen og Troels Kragsig Thomsen.

Alt i alt vises mere end 80 fotografiske værker på udstillingen, som kan ses i Phototeket på Esbjerg Hovedbibliotek fra d. 3. Januar 2020 til d. 17. Februar 2020.

[smartslider3 slider=67]