Af Redaktionen  Foto: Fisker og Søfartsmuseet

Helle Flynder og Gorm Felt inviterer børnene til ekspedition på Fiskeri- og Søfartsmuseet, når det går løs med sommerens tema “Havets Giganter”.

Det er ikke kun gigantiske dyr som fisk og hvaler, man møder på Fiskeri- og Søfartsmuseets ekspedition. Man møder også gigantiske skibe, vindmøller og boreplatforme. Nogle gange møder disse giganter på dramatisk vis hinanden – og det er dette univers, børn inviteres ind i, når de får udleveret en ekspeditionslogbog. Logbogen indeholder kort med 13 poster og et tegnet univers af havet og giganterne. Der skal findes vej, løses opgaver, alt imens man bliver klogere på giganterne.

Hele det gigantiske univers er bygget op omkring al den viden og genstande, museet er i besiddelse af, suppleret med nyt, bl.a. til temaet ”Tyras fald”. Medarbejdere fra museet har været en tur i Frederikshavn og fået lov til at hjemtage genstande fra ophugning af Tyra, så det var naturligvis oplagt at tage effekter i brug til sommerens tema. Hvilken effekt der vises frem, skal man have fat i ekspeditionslogbogen for at blive klogere på.

Det spændende, legende univers for “Havets Giganter” er blevet til i tæt samarbejde mellem museumsinspektør Charlotte Bie Thøstesen og grafisk facilitator Frank Høedt, som nogen måske kender fra Go’ morgen Danmark, hvor han har været inviteret til at tegne seeres coronadilemmaer med tusch og glimt i øjet.

– Med “Havets Giganter” ønsker vi at give vores gæster spændende oplevelser i børnehøjde, fortæller direktør Merete Jankowski.

Med overskrifter som ”Sælerne – Danmarks giganter”, ”Borebisse på havets gigant”, ”Brandmænd med gigantiske tentakler” og ”Havets gigantiske kræfter” bringes børnene tættere på viden om det hav, vi alle sammen er omgivet af, og det det blotte øje ikke lige kan se.

“Havets Giganter” kan opleves på Fiskeri- og Søfartsmuseet indtil d. 15. august 2021.