Tekst og foto: Ebbe Salomonsen

Lørdag morgen kl. 9.00 ved Fanø færgen er tre lystfiskere på vej til Fanø for at hygge sig med lidt fiskeri. Hanne, Mateja og jeg havde cyklerne med til den smukke ø, der denne weekend holdt ”Dragefestival” på stranden mellem Rindby og Fanø Bad.

Inden vi forlod Nordby, var vi forbi ”Svenskeren”- den nyrenoverede mole, der blev opført i begyndelse af 1800-tallet af træ fra et svensk skib, der var forlist. Molen blev skadet i en storm for år tilbage, og kommunen ville have den fjernet, men en protestaktion forhindrede dette, og der blev i stedet skaffet penge til renoveringen. Arbejdet er færdigt, og molen står nu atter flot og stabil.

En stille cykeltur gennem hovedgaden og lidt på kryds og tværs i Nordbys små gader og stræder førte os ud på vejen til Fanø Bad, hvor de første drager var blevet sat op. I de næste par timer blev der sat flere hundrede drager op mod den klare blå himmel, der meget hurtigt var fyldt med drager i alle former og farver.

Dragetræffet begyndte i 1985 med nogle enkelte tyskere, der elskede at flyve med drage. I årene efter har denne hobby udviklet sig til verdens største ”Dragefestival”.

I de dage, hvor festivalen foregår, er der deltagere og tilskuere fra hele verden, og det er en unik festival. Ingen tilmelding. Ingen deltagerbetaling. Ingen sponsorer. Tilskuerne kommer bare forbi, og alle glædes ved, at det er muligt at gennemføre et sådant arrangement.

Da vi tog fra Esbjerg lørdag morgen, var der masser af plads. Men vi mødte venner på stranden, der havde ventet i ca. en time for at komme med færgen, og køen strakte sig fra billetlugen og langt ud på p-pladsen. Turen på Fanø sluttede hen på eftermiddagen, hvor vi tog fra øen med en god oplevelse.

 

[smartslider3 slider=10]