Tekst og foto:  Ebbe Salomonsen

Publikum var tilbage i ungdommens magi hvor der kom en anden lyd i højtaleren.

Med gode historie og fællessang fik mange en god oplevelse af en lyd der stadig høres og som er aktuel.

Forældre i slutningen af 50erne og begyndelsen af 60erne så med forfærdelse på hvad der skete med deres børn. De hørte musik der var nyt og anderledes og kom fra England og U.S.A.  I 1960 meldte The Beatles sig på banen og nu var der en helt anden lyd, nu var der åbnet op for at den unge generation i den grad ikke så sig tilbage til Otto Brandenburg og Gustav Vinkler som var toppen og musikken i 50erne.  Den nye musik blev ikke modtaget med glæde i Danmarks Radio. Det tog lige lidt tid at vænne sig til.

En aften med et tilbageblik til 1960 hvor The Beatles leverede en ny lyd og blev de næste 10 år med til at skabe ny musik og være i stand til at få et budskab ind i sangene, men også oplevelser fra hverdagen. 

Publikum i Fugl Føniks sad tæt i en totalt udsolgt koncert med et modent publikum der alle var kommet for få en oplevelse, en genkendelse fra ungdomstidens magi og hvor der var plads til nye drømme og muligheder og hvor mange tog ud i verden og fik nye oplevelser.  

En tid hvor der blev taget et opgør med ”At sådan gør vi det”.  Ungdomsoprøret, Den Kolde Krig, Vietnam krigen var begivenheder der var en del af tiden hvor de politiske markeringer var meget markante.

The Beatles var ikke alene om skabe ny lyd og musik der blev i den grad plads til masser af nye lyde og måder at skabe og bruge musikken på. 

Johan Lorentzen på guitar og klaver, Ole Malmskov på guitar og Jacob Lorenzen som kom forbi med sin harmonika.  Enkelte nummer var der hjælp fra Mads og Henrik og de leverede en fortælleaften om The Beatles og med fællessang på en række sange fra hitlisten. En god aften der var tilrettelagt så alle kunne være med.   Publikum ville gerne have mere, men de kunne gå hjem med en god oplevelse.