Tekst og fotos Ebbe Salomonsen

Torsdag og fredag blev der blevet snakket om hvordan fremtidens løsninger kan blive på energi og klimaområdet.  

Folkemødet har formået at ændre lidt på indholdet og der er blevet mere plads til leg og udfordringer for de mange unge der kommer på besøg. Mange virksomheder er med til at vise og fortælle om mulighederne der er i at uddanne sig.

Enten med en faglig eller boglig uddannelse. Lige nu er der stort behov for arbejdskraft på begge områder, til at gemmen fører de mange projekter og opgaver der er forbundet med en grøn omstilling.

Og det er ikke kun virksomheder der er i gang med en grøn omstilling det er også borgerne. Det arbejde har været i gang flere år. Mange ting er blevet mere ”KLIMAVENLIGT”, borgerne har fået mere viden om hvilke ting der skal ændres for at det kan blive bedre. Der er nye måder at gøre ting på og der bliver skabt nye løsninger inden for mange områder.

Unge prøvede at sætte fokus på om publikum var ”Klimahelt eller Superskurk og en gruppe studerende på Rybmers kalde sig ”Fremtidens Helte” fordi de satsede på den faglige uddannelse. Mens ingeniøren fra Aalborg Universitet legede med droner.

I Esbjerg Kommune er MYRETHUE – Natur, Kultur & Læring i dag en integreret del af formidling til børn og unge og på deres stand i Torvegade var opvarmning af huse en af udfordringerne.  

Theo, Julie, Oliver, Tue, Nette og Sne fra 6c på Vita -Skolen i Gjesing, fik en god snak og afprøvede om hvor nødvendigt det var at have isoleret boliger på en god måde. KomEsbjerg spurte til andre klimaområder og der var gode svar og de viste meget om miljø og klima.

I standen lige over for stod Einily, Ink, og Salimah fra Kvaglundskolen med nogle af de ting de har arbejdet med bl.a. en samling af madopskrifter. Ink havde syet en violin i korssting og Salimah har fremstillet en drone

Lærerstuderende fra UC Vest stod for smagninger af lokale produkter og Carina og Esben havde travlt med at følge med efter spøgelses.  

Anne Lise har i flere år stået for projektet at arbejde med elektronik og robotter – at stille opgaver og fremstille robotter i legoklodser der kan gennemføre opgaven, og Julie en meget optaget af udfordringen.