Af Redaktionen

Corona har taget hårdt på os alle.
De sidste to år har været fyldt med nedlukninger, restriktioner og ikke mindst afstand. Det har påvirket trivslen for alt for mange borgere rundt om i landet. I takt med, at Danmark åbner op igen, er det på tide, at der sættes fokus på ensomheden. Slut med sociale begrænsninger. Slut med afstand. Nu er det tid til at styrke vores alles fællesskabsånd. Boblberg har skabt en digital platform, hvor medlemmer kan skabe nye fællesskaber ud fra interesser og ønsker.

Det var en kæmpe mavepuster for os alle, at vi igen i 2021 oplevede presset af endnu en nedlukning. Det var i særdeleshed hårdt, da de stramme restriktioner og levevilkår var implementeret i dagligdagen – endnu en gang. Men nu har vi atter håbet oppe og forventer, at normaliteten vender tilbage i vores hverdag igen. Når det er sagt, så er det vigtigt at ligge fokus på de følelser, vi sidder tilbage med. Vi har følt os forvirrede, modsløse og ensomme. På den ene eller anden måde har vi haft hver vores kamp at kæmpe under pandemien. Vi er alle forskellige, men én ting er mange af os fælles om, og det er ensomheden.
Ensomhed og manglende fællesskaber er en af de store samfundsudfordringer efter corona. Under coronapandemien er brugerantallet på Boblberg steget med over 150.000 brugere, hvilket ses som en positiv fremgang i kampen mod ensomhed. I januar 2022 har Boblberg oplevet 70% mere trafik sammenlignet med januar 2021. Lige nu er tendensen, at folk føler sig alene og ensomme, da deres eksisterende fællesskaber er smuldret under coronapandemien. Hvert femte opslag på Boblberg er mennesker, der enten er ensomme, eller som oplever konsekvensen af et lukket samfund med bl.a. depression og angst. Ifølge Sundhedsministeren skal der foretages en
fælles indsats mod bekæmpelse af ensomheden:

-Ensomhed er et fælles problem, som vi skal stå sammen om, og vi skal foretage en fælles indsats. Der kommer en ny opgave til os, og det er at få samfundet i gang igen og få alle med på rejsen. Det er den medmenneskelige kontakt, der er den bedste vej ud af ensomheden.- Sundhedsminister, Magnus Heunicke

Venskaber og fællesskaber er ikke noget, man kan få på recept, men en digital platform, som Boblberg, muliggør, at alle har forudsætningen for at få kontakt med omverdenen igen. Ensomheden har førhen været et tabu i det daglige taleemne, men det positive ved covid-19 har været, at vi har haft tid til fordybelse. Vi har været tvunget til at se i øjnene, at ensomheden er et samfundsproblem, som rammer vidt og bredt. Det berører os alle i et større eller mindre omfang. Nu er det tid til forandring.