Af Camilla Uth Fotos: Henriette Thomsen Andersson

Køretøjerne var talstærkt repræsenteret i Bryndum forrige lørdag, det var konfirmationsdag, og forventningsfulde sad de unge mennesker i kirken, hvor de traditionen tro blev konfirmeret, som det sig hør og bør, og efterfølgende kunne se frem til at blive fejret i familiens skød.

Men det er blevet sådan at de gamle traditioner stopper ved kirkedøren, for når de unge mennesker træder ud af døren og over tærsklen til de voksnes rækker, så mødes de af en af de nye traditioner, der er opstået gennem de seneste år, en tradition der byder at konfirmanderne bliver befordret fra kirken i et specielt køretøj, oftest en lækker bil, veteranbil eller endda måske en sportsvogn, der har sågar været eksempler på helikopterflyvning og limousinekørsel.

Det var ingen undtagelse i Bryndum sidste lørdag, der var en traktor med vogn, en hest, en motorcykel, lækre biler deriblandt en folkevogn, og så var der Alma og Oskars vogn en ladcykel pyntet med stil, med egen lille minibar og polstret, så de kunne sidde blødt.

Alma og Oskar er tvillinger, deres mor Anja Lund Christiansen syntes at konfirmationskørslerne efterhånden har taget overhånd, så hun valgte at gå i den modsatte retning, men det var ikke med tvillingernes gode vilje. – Først havde jeg foreslået en trillebør, men det ville Alma ikke være med til, fortæller hun. Valget faldt derfor på ladcyklen, det syntes Oskar til gengæld var virkelig pinligt, da de kørte fra kirken, men han tøede dog op på turen, og havde ifølge hans mor en dejlig dag sammen med søsteren. – Jeg kan da godt forstå, at han synes det er pinligt, når han kører forbi rækken af lækre biler, og egentlig hellere vil sidde i en af dem, siger Anja.

”Livet er lige som at køre på cykel, for at holde balancen må man holde sig i gang”

Et citat af Albert Einstein og egentlig meget passende, når man starter sin rejse ind i voksenlivet på ladet af en cykel med en storsmilende mor som chauffør, en mor der ikke veg fra sine værdier og valgte at gå imod strømmen.

Der skal trædes hårdt i pedalerne her i livet for at holde hjulene i gang, nogle gange kan man være heldig at køre på frihjul, andre gange går det op ad bakke. Men det i det store og hele så handler det om, at vil man frem, ja så må man gøre noget for sagen, og det blev på smukkeste vis illustreret af en mor i Bryndum sidste lørdag. Cyklen var ladet med kærlighed, kursen var sat, humøret steg, som minutterne gik og begge tvillinger havde en fantastisk dag.

Det havde alle de andre også, men cyklen var den der tog springet og skilte sig ud.