Af Redaktionen

Hvis du har gjort dig tanker om at købe et luftgevær, er der en række ting, der skal være styr på. Mange tror dog, at der er krav om, at man har våbentilladelse. Det er dog ikke altid, at det er tilfældet, hvis der blot er tale om et luftgevær.

Hvis du har gjort dig tanker om at købe et luftgevær, er der en række ting, der skal være styr på. Mange tror dog, at der er krav om, at man har våbentilladelse. Det er dog ikke altid, at det er tilfældet, hvis der blot er tale om et luftgevær.

Du er naturligvis nødt til at undersøge, om det er noget, der er nødvendigt for dig. Som udgangspunkt afhænger det af, hvor stort et våben, du beslutter dig for at købe. Det vil sige, at man sagtens kan undgå at skulle have våbentilladelse, selvom man vil have et luftgevær.

Disse luftgeværer kræver våbentilladelse

Køber du et luftgevær, der er over 4,5 kaliber, er det et krav, at du har en våbentilladelse eller et jagttegn. Vælger du i stedet at købe et gevær, der er under 4,5 kaliber, er det ikke et krav. Derfor er det ganske let at undersøge, om det er krævet.

Ønsker du at sikre, at du ikke skal have våbentilladelse, for at eje og bruge det gevær, du vil købe, skal det derfor være under 4,5 kaliber. Disse luftgeværer kan du heldigvis finde mange af på det danske marked, hvorfor det intet problem vil være.

Mange tror, at det er krævet

Faktisk er der rigtig mange, der tror, at der er et krav om, at man har en våbentilladelse eller et jagttegn, hvis man vil have et luftgevær. Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke altid er krævet. Derfor kan alle som udgangspunkt have og bruge et luftgevær.

Det er dog vigtigt at nævne, at uanset om dit luftgevær er under eller over 4,5 kaliber, skal man være fyldt 18 år for at købe det. Det vil sige, at det ikke er alle, der blot kan købe sig et sådant gevær. Der bliver nemlig stillet krav om, at du kan bevise, at du er myndig.

Der er krav til opbevaring

Når du skal opbevare dit luftgevær, er der samme krav, som andre våben. Det vil sige, at det skal være i et våbenskab, der er fastboltet til jorden. Årsagen til, at der er krav om dette er, at man ikke må kunne tage skabet med sig.

Desuden må der ikke opbevares mere i skabet, end det rent faktisk er beregnet til. Derudover er det vigtigt, at du ikke opbevarer din nøgle i nærheden af skabet. Det er nemlig dig, der har ansvaret for, at andre ikke kan tilgå dine våben.