Af Lene Memborg   Foto: Illustration

Hidtil har man kun måtte bygge fem etager i højden, så alt i alt er der tale om et nyt højhus fem etager over grænsen.

Skeptikerne råbte højt om planerne om det 12 etager højhusbyggeri; – En kæmpe mastodont, der vil ødelægge bymidten, udtrykte Hans Erik Møller (Soc.dem)

Egentlig blev byggeplanerne også afvist for et halvt år siden af et – dengang – enigt Plan- og Miljøudvalg, men i går aftes valgte et flertal i samme udvalg tilsyneladende at sende byggeplanerne videre til byrådet, med stemmerne 19 for og 12 imod. 

Det betyder, rent praktisk at administrationen nu skal udarbejde en ny lokalplan for området, og at byggeplanerne derefter vil blive sendt i høring.

Alt i alt blev det en aften med en voldsom debat. Dels om hele faconen sagen var endt i byrådet på og ikke mindst højden af det famøse byggeri på grunden, Torvegade 6, der har stået tom siden 2008.

– Det er ikke bare højt men uhørt højt, påpegede Hans Erik Møller.

Venstre var derimod meget positivt stemt overfor højhuset stik modsat socialdemokratiet.

Stadsarkitekten har godkendt byggeriet som et arkitektonisk kvalitetsbyggeri. Hvilket inspirerede Henrik Andersen (V) med ordene; – Nu har vi fået en stadsarkitekt. Hvis vi ikke skal lytte til ham i den her sag, hvornår så?

Også Borgerlistens Henrik Vallø var glad for projektet, da han mener at det vil gøre byen mere attraktiv.

Det var var Anne Marie Geisler (Rad. V.) dog langt fra enig i; – Ja, højhuse kan tilføre byen mere atmosfære, men da ikke med 12 etager, der ovenikøbet er placeret så tæt på Torvet i centrum. Vi skal da have plads og rum i midtbyen, ikke skygge!