Af Redaktionen

”Esvagt Dana” har serviceret Vår Energi og SubseaPartner ved dykkeroperationer i Barentshavet – med stor succes.-Det er jo et dykkerskib! Så klart er budskabet fra de dykkere, som har haft base på ”Esvagt Dana” under forrige sommers operationer på Goliat-platformen i Barentshavet. Her har ”Esvagt Dana” leveret dive support til 40 dykkere ombord, og det har alle parter været særdeles tilfredse med, siger Toni Mignola, Vår Energi: – Skibet er en god platform for den type dykkeroperationer, vi har gennemført, hvor krav til manøvredygtighed og smidighed er store. Skibet opererede sikkert og kompetent, og under hele operationen fungerede understøtningen med ESVAGT FRB glimrende, tilføjer han.

Der er også ros fra Anders Remøy Bertelsen, Chief Operations Officer ved SubseaPartner: -Brug af Light Diving Crafts til dykkeroperationer i nærheden af installationer kræver et dedikeret moderskib for at opnå en høj driftseffektivitet. Metoden involverer en lang række kritiske personaleoverførsler mellem moderfartøjet og vores Light Diving Craft, og vi var meget tilfredse med ”Esvagt Dana”s præstation, siger Anders Remøy Bertelsen:-Skibets besætning udførte opgaverne til den højeste sikkerhedsstandard, og medlemmer af SubseaPartners dykkerhold fremhævede efterfølgende det professionelle og kompetente arbejde fra ESVAGT’s søfolk som årsagen til, at kampagnen er blandt de mest vellykkede målt på overførsler, tilføjer han.

God performance

Også fra ESVAGT’s side har oplevelsen været positiv. Skibsfører Jann Bach har også stor ros til besætning og skib: -Skibet er fremragende til opgaven. Skibets indretning med enkeltkamre, gode faciliteter samt direkte adgang til arbejde på dækket har været ideelt for dykkerne – vi har haft en god hverdag sammen og de optimale rammer til at løse opgaverne, og det har dykkerne sat stor pris på, siger han.

-Vi kan også være stolte af, at besætningen har løst opgaven helt forrygende. Barentshavet byder på vanskeligt arbejde i barskt vejr, og vi har i den grad haft brug for at trække på ESVAGT’s stærke sikkerhedskultur og unikke bådkompetencer, siger Jann Bach: – Vi har gennemført 2.080 FRB-david-operationer og 1.997 personoverførsler på 24 døgn på sikker vis. Maskine, skib og både har fungeret upåklageligt. Vi har ikke fået et eneste negativt learning-card, kun positive. Det skal vi være stolte af, understreger han.