Af Redaktionen

Andelen af nyansatte kvinder i IGU er vokset markant, viser en ny analyse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet. Et godt skridt på vejen til at få flere indvandrer kvinder i arbejde, mener udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.

Kvinder var i en længere periode underrepræsenterede blandt de, der blev ansat som led i Integrationsgrunduddannelsen, men det er de ikke længere.

Analysen fra Udlændinge- og Integrationsministeriet viser, at i 1. kvartal 2017 var der 18 pct. kvinder blandt nye IGU-ansatte, mens andelen var 56 pct. i 2. kvartal 2019 – mere end en tredobling på godt to år.

-Flygtningekvinder har generelt været svære at få ud på arbejdsmarkedet. Hvis IGU’en kan føre til, at flere kvinder får lagt grundstenen til eksempelvis en SOSU-uddannelse, så har vi slået tre fluer med et smæk. Vi har fået en gruppe i gang, der traditionelt har været svær at få ud på arbejdsmarkedet. Vi har fået flere varme hænder. Og kvinderne kan gå ud ad døren hver morgen med et mål og en retning og vende tilbage som forbilleder for deres børn, siger Mattias Tesfaye.

Du kan finde mere inspiration på nedenstående link.

Download analysen fra Udlændinge- og Integrationsministeriet