Af Redaktionen   Foto: Esbjerg Kommune

Succesen med at få udsatte borgere til at dyrke mere motion bliver nu styrket i Esbjerg Kommune. Kræfterne bliver samlet under ETAC Rehabiliteringscenter og målet er, at dobbelt så mange udsatte borgere skal med ud og røre sig i løbet af det næste år.

En gå-tur med andre ligesindede. En god gang ombold, svømning, padle-tennis eller fitness. Det er alt sammen motionsformer, der er med til at styrke både selvtilliden, selvværdet og motivationen hos flere af de udsatte borgere i Esbjerg Kommune.

Derfor styrker Center for Socialpsykiatri nu indsatsen, så langt flere af de udsatte borgere i kommunen kan få lettere adgang til motion.

Indtil nu har motion for de udsatte borgere været samlet under Idrætskraftcentret, men det projekt udløber ved årets udgang. Derfor har ledelsen i Center for Socialpsykiatri valgt at samle al motion hos ETAC Rehabiliteringscenter, for at styrke tilbuddet – også fremadrettet.

-Vi kan med det nye projekt Sundhed & Motion bedre samle kræfterne, så vi samle de udsatte borgere med ligesindede og styrker fællesskabet, mens de er aktive sammen. Vi bygger ovenpå den progression Idrætskraftcentret har vist og sikrer på den her måde, at tilbuddet overlever, forklarer Syrén Fyhring Mortensen, leder af ETAC.

Esbjerg Kommune er en Bevæg dig for livet-kommune, og det betyder, at kommunen har forpligtet sig til at gøre motion tilgængelige for alle borgere.

Ud af de godt 1200 borgere, der er tilknyttet Center for Socialpsykiatri, er godt 100 af dem i dag tilknyttet et motionshold. Håbet er, at der allerede om et år er dobbelt så mange udsatte borgere med til at dyrke motion på tværs af de mange tilbud hos Center for Socialpsykiatri. Målet er klart, motion skal være med til at gøre de udsatte borgere mere selvhjulpne.

-Vi kan se, at desto sjovere vi har det sammen, desto større bliver motivationen blandt vores udsatte borgere til at komme med igen og igen, og når de først finder ud af, at det her kan de godt, så bliver andre ting pludselig også nemmere i hverdagen. Derfor er vores mål også, at vi skal have endnu flere med, fortæller Syrén Fyhring Mortensen.