Af Redaktionen

Er dine fliser blevet grimme at se på, så er fliserens en måde at få dem pæne igen. 

Du kan sikkert godt få et nogenlunde resultat ved at gøre det selv, men vil du spare tid og få det gjort ordentligt, så er professionel rensning at foretrække. 

Her har vi samlet lidt information om hvordan professionel fliserens udføres. 

 

  1. Fliserensning

Med specialudstyr bliver flisepest, alger og andet belægning i overfladen fjernet. På grund at det særlige udstyr, forbliver overfladen intakt så du får glæde af fliserne de næste mange år.

 

  1. Desinficering af fliserne

Når fliserne er renset så bliver de behandlet med desinficering som trækker ned i flisen. Dermed fjernes de dybereliggende alger. Det beskytter også mod dannelse af grønlige belægninger. Får du desinficeret fliserne hvert forår, så vil dine fliser være pæne og rene hele sommeren. 

 

  1. Imprægnering af fliserne

Imprægnering skal foretages senest 3-4 uger efter rensning. Imprægnering beskytter overfladen optimalt, og risikoen for nye angreb mindskes betragteligt. Behandlingen beskytter dine fliser mod syreregn og gør at de optager mindre vand fremover. Enkelte fagfolk tilbyder helt op til tyve års garanti på imprægnering. 

 

  1. Der tilføjes nyt fugesand

Når du får foretaget fliserens, så vil det uvægerligt skylle op af fugerne. Husk at spørge din fagmand om prisen inkluderer genopfyldning af fugerne. Typisk vil de udføre det med fugesand eller stenmel, til en billig kilopris. 

 

Hvorfor bør du vælge afrensning og imprægnering?

Efter fliserens og imprægnering vil folk tro, at du har fået lagt nye fliser. Naboen vil tro at din indkørsel eller terrasse er splinterny. Du sparer simpelthen at købe nye sten, og ikke mindst besværet med at lægge dem. 

Ved at rense og imprægnere dine gamle fliser, så gør du også noget godt for miljøet. Når du genbruger stenene så sparer du også på naturens ressourcer. 

Imprægneringen forhindrer at vand, fugt, skidt, snavs, alger og mos trænger ind i dine fliser. Den forebygger også frostskader, hvilket også forlænger flisernes levetid. Er din terrasse helt ny, så kan det især anbefales at få foretaget en imprægnering. Hellere før end siden.   

Her er top 3 af de spørgsmål fagfolk typisk får vedrørende fliserens

Hvad er det bedst tidspunkt for fliserens?

Typisk fra ultimo februar og indtil den første frost melder sig hen på efteråret. Det eneste krav er, at det skal være frostfrit i dagtimerne.

 

Kan overfladen af fliserne tage skade ved rensning?

Med rigtige udstyr så er der ingen risiko for at fliserne tage skade. Det er faktisk større sandsynlighed for at du selv skader fliser, hvis du bruger højtryksrenser. Pga. af det høje tryk fjerner du flisernes naturlige beskyttelse og gør overfladen mere ru. Det bevirker at gevækster får nemmere ved at fæstne på flisen.

Hvad kan man gøre for at fliserne forbliver rene?

Får du fagmanden til at foretage en årlig algebehandling, så forbliver dine fliser rene og flotte år efter år.