Af Redaktionen Foto: Esbjerg Byhistoriske Arkiv

Så er der heldigvis mulighed for at genoptage nogle af de aktiviteter, der har været aflyst pga. Corona-krisen. For der er sikkert mange der er galde for at høre, at nu bliver det blandt andet mulighed for at gennemføre den planlagte havnetur, på torsdag den 25. juni 2020 kl. 12.30, dog med et begrænset deltagerantal på 25 personer.

Havneturene opstod i et samarbejde mellem Esbjerg Byhistoriske Arkiv og Esbjerg Havn i forbindelse med Esbjerg Havns 150-års jubilæum i 2018.

Turene blev herefter så populære, at man valgte at forsætte samarbejdet. Arrangementet indledes med et oplæg ved arkivchef Jørgen Dieckmann Rasmussen om Esbjerg Havns og bys historie. Efter foredraget går deltagerne til Museumspladsen, hvor Darum Busser er parat til at tage deltagerne med en tur “på havnen” med en medarbejder fra Esbjerg Havn som guide. På turen kommer man også ind på det afspærrede område, man normalt ikke har adgang til.

Billetsalg først-til-mølle-princippet i Esbjerg Byhistoriske Arkivs webshop: http://webshop-arkiv.esbjerg.dk/shop/38-billetter/873-billet-til-foredrag-og-bustur-esbjerg–en-utrolig-historie/, Esbjerg Byhistoriske Arkiv, Torvegade 47, i åbningstiden, som i øjeblikket er: mandag kl. 10-12, onsdag kl. 13-15 og fredag kl. 10.12.