Af Lene Memborg Kilde: DMI

Selvom det meste af det offentlige Danmark er lukket ned, så kommer denne weekend til at give flere muligheden for, at nyde forårssolen lidt – uanset om det er på altanen, i haven eller hvad med en frisk gå tur i skoven.  

For både fredag eftermiddag og det meste af lørdagen titter solen frem, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) tidligt fredag morgen.

Selvom fredag starter lidt vådt ud, så er der opklaring på vej

Trine Pedersen, vagthavende meteorolog ved DMI fortæller; – Der, hvor det klarer op, bliver det flot vejr med nogen sol og tørt vejr, tilføjer hun.

Vinden bliver fredag jævn til hård fra nord, hvorfor det føles køligt, og derfor falder temperaturerne fra fem til syv grader i dagtimerne fredag til nattefrost natten til lørdag.

– Det ser ud til at blive en kold og frostklar nat med temperaturer mellem frysepunktet og minus fem grader, siger Trine Pedersen.

Lørdag ser det dog overordnet ud til at blive en rigtig flot dag, der starter med solrigt og vindstille vejr.

– Det kan godt være, at der kryber nogle skyer ind vestfra i løbet af dagen, men det holder tørt, siger meteorologen.

Dagen starter køligt, men i takt med at solen varmer landet op, stiger temperaturerne til omkring syv grader.

I løbet af dagen tiltager vinden en anelse og bliver let til frisk fra syd. Natten til søndag ser ikke ud til at blive nær så kold som natten før, men der kan enkelte steder lokalt komme nattefrost.

Søndag tegner til at blive lidt mere skyet.

Der er dog fortsat ikke meget regn på programmet, og selv om der kan komme lidt regn her i den vestlige del af landet, ser det ikke ud til at blive dagsregn.

Temperaturerne tager søndag et skønt nøk opad til mellem syv og ti grader, mens vinden igen bliver jævn til hård. Foråret er trods alt godt på vej!