Af Redaktionen

Niila Games er klar med traileren for det interaktive tegneserie-spil Stilstand som får premiere den 27. august – en enestående kunstnerisk hybrid mellem tegneserie og spil udformet af den unge tegneserietegner Ida Hartmann. Med lige dele sort humor og alvor har hun skabt et skævt og personligt univers som tematiserer det høje forventningspres og det komplicerede og skrøbelige følelsesliv som mange unge kæmper med.

Handlingen i Stilstand 
Det er den varmeste sommer i mands minde, og Pigen er fanget i sin lejlighed i Nordvest, tynget af svære tanker og et mørke, der ikke helt harmonerer med solens tilstedeværelse. Et besynderligt væsen med alt for mange spørgsmål er ankommet til lejligheden sammen med tørken, og Pigen gemmer sig fra både væsenet og fra virkeligheden i sin seng. Men livet banker på, og Pigen prøver uden held at forvandle sig til en festlig pige, en ubekymret sommerpige og en succesfuld kærlighedspige.Forsøgene får ultimativt Pigen til at tage et opgør med både sig selv, det underlige væsen og alt det, hun troede, hun skulle være.

Stilstand er Ida Hartmanns debut som spiludvikler. Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Stilstand er Ida Hartmanns debut som spiludvikler. Den interaktive fortælling udspiller sig i et magisk realistisk univers med skæve personligheder, humoristiske betragtninger og ærlige følelsesudladninger der alle giver et indblik i et liv i stilstand.

-Spillet handler dybest set om det kryptiske, komplicerede og skrøbelige følelsesliv de fleste af os kæmper med som unge. Følelsen af stilstand, forventningspresset både indefra og udefra, braste fantasier, knuste dagdrømme blandet med larmen fra byen der summer af liv og bevægelse som kontrast til den tilstand af stilstand vores hovedperson er fanget i. Ærindet er ikke at moralisere, men snarere med lige dele humor og alvor at give indblik i nogle af de mange til tider destruktive tanker man slår sig selv oven i hovedet med: kan jeg nogensinde bevæge mig ud af min stilstand, blive fri, være glad? Er det ikke nu, skal jeg ikke leve nu, skal jeg ikke ud, skal jeg ikke være et rigtigt menneske, og ikke sidde fast på den her måde? forklarer Ida Hartmann.

Om Stilstand
I samarbejde med Niila Games har Ida Hartmann har udviklet Stilstand til smartphones og tablets. Spillet har premiere den 27. august og vil kunne købes på Apple App Store, Google Play og Steam.

Stilstand er støttet af Det Danske Filminstitut og Statens Kunstfond.