Af Eva Zauner Andresen   Fotos: Poul Helt 

-Når du kommer, så er det helt om bagved, og ned i kælderen.

Øvelokalet, hvor bandet Haze Of Society har sat mig stævne, er et af mange i denne bygning. Det er lille, lidt småkoldt og bærer tydeligt præg af at her bliver der lavet musik efter alle kunstens regler!

Trommer, bas, guitar, mikrofoner, forstærkere og alt muligt andet udstyr optager det meste af pladsen i lokalet. En slidt sofagruppe optages af bandets medlemmer, der forberedte på min ankomst, har taget det pæne tøj på.

Således plantet med bandets 4 medlemmer, Morten, Ole, Pauli og Martin,  forbereder jeg mig på den akavede stilhed der ofte opstår inden et interview, men opdager hurtigt at disse 4 gutter er meget levende, meget højlydte og absolut opsatte på at snakke! De har meget på hjertet, meget de gerne vil fortælle og en passion for deres musik, som tydeligt skinner igennem.

Store ambitioner

Noget så simpelt som bandets eksistens bringer gang i diskussionen, for hvor længe har de egentlig spillet sammen? Efter en masse tællen og snakken frem og tilbage, når de langt om længe frem til, at de har spillet sammen i omkring to år, og selvom de nyder timerne i øvelokalet, vil de rigtig gerne ud at spille live koncerter. Noget der i øjeblikket desværre er udelukket på grund af Covid-19.

Forsanger Morten Nissen er konstaterer

-Jeg synes jo det er fedt at komme ud og spille i Danmark, men er helt vildt fascineret af den der Big In Japan kultur. Japan kan et eller andet, så hvis man som dansk band kan finde ud af at spille, så lapper japanerne det bare i sig. Det er jo ret fascinerende, med den forskel i fankulturen.

Han refererer til bands som Dizzy Miss Lizzy, der godt nok blev velmodtaget herhjemme da de kom tilbage efter en pause, men at det jo stak fuldstændig af i Japan, hvor de nærmest fik en heltemodtagelse.

Resten af bandet, er fuldstændig med på ideen om at rejse til Japan og spille, men påpeger at helt så langt er det jo svært at nå i øjeblikket.

-Vi har jo tiden i øvelokalet nu her, kan man sige, hvor vi forbereder os på at komme ud og spille en hel masse, på den anden side af Corona pointerer trommeslager Martin Brandborg

Han suppleres op af bassist Pauli Tjørnudal.

-Vi har jo også planer om at komme i studiet og indspille igen, hvilket jo er noget af det fede ved det her med at lave musik.

Deres sange skriver guitaristen Ole selv, og bandet spiller derfor deres egen musik. Det kommer dem til gavn nu, hvor corona spænder ben for rigtig mange af de ting, som bandet normalt ville deltage i. For netop deres originale materiale var deres adgangsbillet til deltagelse i Karrierekanonen. Et projekt de har kastet sig over, for at få mulighed for at spille og bruge deres musik til noget. De tilmeldte sig DR P3´s karrierekanon, i håbet om at kunne give deres musik et boost. Det går i al sin enkelthed ud på, at bandet har indsendt originalt materiale til en komite, der udvælger 10 bands, ud af disse 10 bands ender et band som vinder af blandt andet radioeksponering og talentudviklings camp med kendte kunstnere.

Udfordringerne står i kø

Men ikke kun coronaen sætter hindringer op for bandet. Bare det at få spillejobs herhjemme, kan være lidt af en udfordring. De føler ofte at de rammer en kommunikationsmur i forhold til spillestederne tit og ofte får de slet ikke svar på deres henvendelser, og det kan virke frustrerende. Men bandet giver ikke op. De sluger mange kameler i forsøget på at finde muligheder for at spille.

De har en filosofi om, at de ikke behøver komme hjem med 10.000 kr. på lommen, når de tager ud og spiller, bare det ikke har kostet dem penge. Det handler om oplevelsen, om den respons de får på deres musik og udtryk. Folks reaktioner betyder mere end lønnen.

Da snakken falder på elektronisk popmusik, stikker det igen helt af for bandet. Bandet selv spiller hård Rock, og selvom de rent personligt har forskellige præferencer indenfor musik, er de rørende enige om, at musikbranchen er oversvømmet af elektronisk popmusik, der ofte ikke har set skyggen af rigtige instrumenter. Men at man har mixet og samplet det elektronisk

-det lyder nogle gange bare som en teenager der har fået et nyt legetøj kommer det tørt fra Pauli.

De resterende bakker Pauli op, efter at latteren har lagt sig, for de savner alle sammen at man vender tilbage til rigtig musik i branchen, altså den slags med rigtige instrumenter og rigtige mennesker der kan finde ud af at spille på instrumenterne.

Markedet er fyldt med easy listening og metal, men bandet savner den gode gammeldags rock, og det er lige netop den genre, de er enige om at forsøge at genoplive gennem den musik de spiller.

– Det er som om Rock og Hård Rock forsvinder lidt i de to yderpunkter. Sød med sød på i den ene ende og metal i den anden. Men der er jo en berettigelse for Rocken derude, man ser jo tydeligt at der er opbakning om det, til eksempelvis Copen Hell. Rocken er bare misforstået og glemt i mængden. Haze Of Society.

Haze Of Society har et klokkeklart og rent budskab til lokale virksomheder og erhvervsdrivende.

-Kig rundt i lokalområdet, næste gang der skal holdes firmafest, julefrokost eller lignende. Der er rigtig mange bands derude, der virkelig brænder for det de laver, som ville elske at spille for lige netop jer, og på plus siden så koster de kun en brøkdel af hvad de store kendte gør! Brug de små lokale bands, Vi garanterer sgu næsten for at I ikke bliver skuffede, vi små bands vil i hvert fald være evigt taknemmelige!

[smartslider3 slider=”127″]