Af Sabina Schmidt.

På gårsdagens pressemøde måtte danskerne endnu engang høre, hvordan restriktioner kommer til at påvirke hverdagen i december. I første omgang gælder de 4 uger, men afhænger af hvordan den nye Omikron variant spreder sig i samfundet.

Her kan du få et overblik:

Fra 10. december klokken 16:

Nattelivet bliver lukket ned. Det gælder natklubber, diskoteker og lignende. Alle indendørs og udendørs serveringssteder skal lukke senest ved midnat.

Forbud mod at samle flere end 50 stående gæster ved indendørs koncerter og lignende.

Indførelse af krav om mundbind eller visir for både gæster og ansatte på serveringssteder. Dog med undtagelse af siddende gæster samt ansatte med coronapas.

Der indføres forbud mod at købe alkohol i butikker fra midnat til klokken 5.

Fra 15. december:

I grundskolerne hjemsendes børnene fra 0. til 10. klasse til og med 4. januar. Det gælder dog ikke elever på specialskoler og specialklasser.

Også sfo’er og andre fritidstilbud holdes lukket i samme periode.

Der tilbydes nødpasning for elever omfattet af lukningen.

Fra 19. december:

Efterskoler og frie fagskoler skal holde lukket til og med fredag 7. januar.

Restriktionerne er ifølge Søren Brostrøm foreløbig sat til at vare i fire uger.

 

Anbefalinger:

Regeringen og sundhedsmyndighederne opfordrer offentlige og private virksomheder til at aflyse årets julefrokost på grund af høje smittetal. Mette Frederiksen opfordrer også alle danskerne til at skrue ned for julefrokoster og sociale arrangementer.

Private og offentlige arbejdspladser opfordres til at indføre hjemmearbejde i videst muligt omfang.

Der er ledige vaccinetider, og derfor har statsministeren følgende opfordring: – Har du booket tid til et tredje stik, men først har fået tid om et par uger, vil vi foreslå, at du forsøger at fremrykke den.