Af Lene Memborg

Det vækker stor glæde blandt dyreparkerne i hele Danmark, at der nu er en  hjælpepakke på 48 millioner kroner på vej, og i den grad også hos Fiskeri og Søfartmuseumset i Esbjerg.

Kulturminister Joy Mogensen har sammen med et flertal af Folketingets partier besluttet at
give en hjælpepakke på 48 millioner kroner til zoologiske haver og
akvarier, oplyser hun selv på Facebook.

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg har ligesom de andre dyreparker også medarbejdere
gående, der skal passe dyrene, og dem kan man ikke bare sende hjem. Det
siger Fiskeri- og Søfartsmuseets direktør, David Dupont-Mouritzen,
der også er glad for udsigten til at kunne få kompensation.

– Vi har fire medarbejdere gående. De går og passer vores dyr, akvarier og al teknikken. Det kan vi ikke slække på, selvom der ikke er nogen gæster, det er dyrenes trivsel og velvære, og den er vi naturligvis forpligtet til at opretholde, siger David Dupont-Mouritzen til KomEsbjerg. – Vi kommer faktisk til at gøre brug af to hjælpepakker, dels lønpakken da vi har hjemsendt stort set alle medarbejdere og så hjælpepakken her der forventes vedtaget i løbet af idag. – Men administrativt kræver det godt nok tid, at sætte sig ind i.

Fra den 13.marts til og med 14. april er der lukket ned og det er klart, at det kan mærkes både med entré, cafe og vores butik, det er en nedgang på 50% så vi har estimeret et tab for 2020 på 2.5 millioner, det gør ondt!

Nu er maj ikke en af vores største måneder, men skulle det værste ske og vi måtte holde lukket i juni, så er det en reel katastrofe!            David Dupont-Mouritzen, direktør, Fiskeri- og Søfartsmuseet

Hvorvidt den pludselig corona situation har medført noget positivt for museet; – joh vi har længe gerne ville have gang i den digitale formidling, ikke fordi at vi havde en krystalklar plan, men vi har da kastet os ud i det og her kl.11. på vores Facebook side, kan man i dag se Havskolen om Danmarks største rovdyr, sælen. Havskolen kommer til at fortsætte, måske i en lidt anden udgave hvor vi får bedre mulighed for at planlægge og optage, så det kan blive redigeret og vi dermed får højnet kvaliteten. – Ellers så har vi også en ide om nogle podcast, historisk i forhold til Esbjergs udvikling på havnen. Det håber jeg at vi har i luften i løbet af sommeren, alt efter hvordan situationen ser ud, slutter David Dupont-Mouritzen eftertænksomt.

Kulturminister Joy Mogensen vil fremsætte løsningen i Folketingssalen senere idag tirsdag med henblik på at få aftalen vedtaget inden påske.