[smartslider3 slider=4]

Tekst og fotos: Ebbe Salomonsen

I Esbjerg er sports ånden stærk, og Esbjerg Atletik og Motion er en af de bærende søjler.

Formanden for Esbjerg Kommunes kultur- og fritidsudvalg, May-Britt Andrea Andersen, lagde i sin tale stor vægt på, at klubben som en af de ældste i Esbjerg har og har haft en stor betydning i byen – en klub med en stor ungdoms-afdeling og en stærk senior- afdeling der har været med helt fremme i flere discipliner i de mange år på landsplan og været med til at skabe fornyelse. Esbjerg Atletik og Motion har udviklet og igangsat nye aktiviteter for alle aldersgrupper og med tilbud, alle kan deltage i.

DM i dagene 26-28 juli 2019 samlede landets atletik-folk til en lang række konkurrencer i mange forskellige discipliner. Der var stor aktivitet alle dage med  kapgang, løb, hammerkast, trespring, stangspring, diskoskast, kuglestød, højdespring, hækkeløb, længdespring, spydkast mv. Lørdagens hammerkast gav Esbjerg Atletik og Motion, to medaljer: Hans Barrett vandt guld og Brian Nielsen vandt sølv. (Er det mon her, det med ”guld i vægt” skal ind?),

DM i Esbjerg 2019 blev et flot stævne, og Esbjerg Atletik og Motion viste igen evnen til at kunne håndtere et stort stævne. Der er er mange frivillige, der træder til, når det er nødvendigt. DM i Esbjerg blev på alle måder en succes til glæde for alle deltagerne. En enkelt regnbyge forstyrrede lidt søndag eftermiddag, men det blev kun til et kort stop i enkelte aktiviteter, inden solen og varmen kom igen.

Lidt historie

Den 18. september 1919 så Esbjerg Atletik Forening dagens lys. Der skulle gå nogle år frem til 1931, inden det blev besluttet at starte en kvindeafdeling. I efteråret 1948 blev Atletikstadion indviet, og den har stadig den samme placering i dag. Klubhus og omklædningsrum var fremstillet af gamle ”tyskerbarakker” og placeret, hvor Stadionhallen ligger i dag. Atletikklubben byggede i 1982 eget klubhus ved Atletikstadion. I 1985 og i 1993 blev der anlagt seks kunststofbaner og senere yderligere to baner til i alt otte, som var internationalt niveau.  I 2006 besluttede man at sammenlægge Esbjerg Atletik Forening og Esbjerg Motion, og klubbens nye navn er nu Esbjerg Atletik og Motion.