Tekst og fotos: KomEsbjerg

Direktør for Johan Hoffmann- og Endrupholmfondene, Erik Haldan fortalte til KomEsbjergs udsendte fotograf, at man samtidig havde benyttet anledningen til at åbne hovedbygningen og udstillingen med Marco Broddes tegninger for publikum, så billetten til koncerten også gav adgang til dele af godset.

Om Endrupholm Jytte og Johan Hoffmanns Fond hedder det i fundatsen, ” At aktiviteter og besøg på ejendommen skal være gratis, så hele fondens virke kommer befolkningen i Esbjerg Kommune og gæster fra andre egne af landet til gode. Fondens arrangementer bliver i sagens natur ikke kommercielle. Et af målene er at skærpe den generelle interesse for kultur og kunst, til gavn for alle kulturudbydere i området.

Korets dirigent og stifter, Anja Marie Hansen supplerede med, at Johan Hoffmann Fonden gennem mange år været trofaste støtter til koret, så det var oplagt at lægge sommerkoncerten og 20-års jubilæet på godset.

I forbindelse med jubilæet deltog også Anja Mølleskov, Tanni Christine og Rikke Egholm Ravn som solister. Musikken var lagt i hænderne på Dennis Petersen, Anders Rose og Niels Kvist.

Korets godt 20 medlemmer øver en gang om måneden i Gjesing Kirke, og afholder 6-8 koncerter om året. Desuden deltager koret hvert år i Esbjerg i Topklasse, som er en stor fælleskoncert med andre lokale kor, der afvikles i efteråret på ECH Park.

Dagens 20-års koncert blev afviklet i et telt med plads til ca. 150 deltagere – alle billetter var solgt på forhånd. Koncertens repertoire var en blanding af moderne Gospelmusik og kendte popnumre i korets eget engagement – og med et tydeligt Touch of Gospel.
De 2 x 45 minutter var da også en totaloplevelse med glad musik i rytmer, Den Danske Folkekirke måske godt kunne tage noget til sig af.

Overskuddet fra koncerten går til aktiviteter i Endrup Naturpark, som er et skønt placeret naturområde med grillhytte og legeplads lige øst for byen, hvor Sneum Å slår sine bugter på vejen mod udløbet i Vadehavet.

Om Endrupholm:

Endrupholm er en herregård, der under kong Frederik den 2. blev bygget af Adelsmanden Claus Skeel i 1580. Forud herfor havde kongen byttet Endrupholm væk med henblik på at samle sit gods i Østjylland. Ejendommen er en af de få herregårde i Vestjylland. Den nuværende hovedbygning er fra 1770’erne. Johan Hoffmann har ejet og beboet ejendommen siden 2000, men fraflyttede den for nogle år siden. Det samlede bygningsareal udgør ca. 1.800 m2.

I dag er der fri adgang til godsets jorde, hvorfra der er flere muligheder for gåture ad stier i området langs Sneum Å – og f.eks. nyde en medbragt madkurv.