Af Redaktionen

Corona-stormvejret slog os alle ud af kurs. Heldigvis er vi på disse kanter vant til Vesterhavets luner, ligesom Esbjerg altid har vist evne til at kunne navigere effektivt, når det stilles nye krav eller opstår uventede muligheder.

På Fiskeri- og Søfartsmuseet har de særdeles omskiftelige tiderkonfronteret os med et behov for lokal opbakning, for at vi kan klare os gennem tiden som kommer – så søg mod hjemhavn hos Fiskeri- og Søfartsmuseet, mens vi har lys at brænde!

Usikker fremtid trods åbning

Tirsdag den 26. maj åbner vi igen, men trods hjælpepakker og genåbningen af museet, er fremtiden usikker. Byens museumsattraktion gennem mere end 50 år har, ligesom alle andre kulturinstitutioner, været lukket gennem mere end to måneder, og skal nu tilbageerobre tabt terræn, både opmærksomhedsmæssigt og økonomisk.

-Vi har allerede været ude og sige, at vi er udfordrede. At vi ikke kan spare os ud af denne krise, da organisationen i forvejen er stærkt reduceret – det handler om at få indtægter tilbage, enten i form af solgte entrebilletter, souvenirers og cafebesøg eller gennem sponsorater og donationer. Vi har fået adskillige små private donationer og vi har solgt en del årskort på forkant, og selvom beløbet ikke er stort, så er opbakningen vigtig for troen og viljen til at fortsætte kampen – så mange tak så langt siger museumsdirektør David Dupont-Mouritzen.

Hold liv i barndomsminderne

Vi har næsten alle barndomsminder fra de røde teglstenskuber på Tarphagevej. Vidste man ikke bedre, kunne man foranlediges til at tro, at byens museumsattraktion er en lige så stor selvfølgelighed, som tidevandet der ruller ind og ud af Vadehavet to gange i døgnet.

Der er altid masser af oplevelser på Fiskeri- og Søsfartmuseet.

Men sådan forholder det sig ikke for Fiskeri- og Søfartsmuseet. Corona-pandemien har udfordret denne antagelse på et niveau så alvorligt, at fremtidige generationer ikke med garanti kan se frem til at opleve vadevandringer med skoleklassen, eller weekender med næsen mod akvarieruden.

Museets indtjening kommer normalvis fra vestkystens mange turister. I år vil der komme færre, og de vil forventeligt besøge færre kulturinstitutioner. Det betyder, at vores overlevelse afhænger af, i hvor høj grad lokale gæster besøger museet, og hvor meget de omsætter på museet – i hvert fald indtil regionen har fået størstedelen af turisterne igen.

Nyheder og en opgradering af årskortet, med både forlænget varighed og rabat på køb i butik og cafe, samt 50% rabat på entre ved Danmarks øvrige naturhistoriske museer, ligesom der arbejdes med på at kunne tilføje endnu flere attraktive tilbud til årskortholdere. Det glæder vi os til at fortælle mere om.

Her er trygt at være

Med de anbefalede 4m2 pr person, ville der være plads til 3.600 gæster på samme tid. Vi har dog sat fra en start sat begrænsningen på 400 gæster på samme tid i tørvejr / opholdsvejr, og bare 200 i regnvejr / uvejr, så det er ekstra let at holde god afstand.

Vi overvåger både adfærd og bevægelsesmønstre for at kunne forebygge forsamlinger, og vi har værtskabspersonale der hele tiden desinficerer kontaktflader og sikrer god hygiejne.

Vi søger stadig frivillige, der på fast ugebasis kan tilbyde en halv eller en hel dag, til at assistere med gæstevejledning og desinfektion.

Museet holder generalprøve mandag fra 14-17 for årskortholdere, og åbner tirsdag den 26. maj. 
Der er åbent alle ugens 7 dage fra 10-17.

Ses vi?