Af Sabina Schmidt

Det er ikke kun julemanden, der aflægger julevisit i hjem landet over. En mere ubuden gæst er nemlig også på færde: Indbrudstyven. Læs med her og få en række gode juleråd til at sikre dit hjem – og ikke mindst dine nyindkøbte julegaver. 24. december er den dag på året, hvor indbruddene i private hjem typisk er flest. Foto: Verisure

Julen er hjerternes fest, men desværre også indbrudstyvenes. Faktisk er juledagene et af de tidspunkter på året, hvor indbruddene er allerflest. Særligt den 24. december er ifølge Danmarks Statistik typisk den mest indbrudsplagede dag.

Det er derfor vigtigt at gardere sig så godt som muligt, når julegaverne er i hus, og julefreden så småt sænker sig og nødigt skal forstyrres igen.

Arbejdsgiverjul frister tyvene
Særligt i år er juleindbrudssikringen vigtig, da 2021 er en rigtig arbejdsgiverjul. Det betyder, at første juledag og anden juledag falder på helholdsvis en lørdag og en søndag, og at flere end normalt måske planlægger at arbejde mellem jul og nytår.

Desuden kan de, der holder ferie, være væk hjemmefra i længere perioder – også i helligdagene – fordi coronasituationen igen tillader det. Det giver tomme hjem, som endda bugner af nyindkøbte julegaver:

– Det er naturligvis altid vigtigt at være garderet mod indbrud. Men i år er det ekstra vigtigt, fordi vi skønner, at flere er væk hjemmefra. Tyvene er ikke dumme og ved godt, hvornår det er bedst at slå til. Og er der noget, der frister dem, så er det tomme hjem fyldt med nyindkøbte julegaver. Mange bruger Black Friday den 26. november på at købe julegaver, så allerede herefter bør du tænke meget over, hvordan du sikrer dit hjem og værdigenstandene bedst muligt, forklarer Verisures sikkerhedsekspert og kvalitetschef Johnny Dupont.

Han kommer her med sine fem bedste råd til juleindbrudssikringen:

 1. Gem julegaverne godt væk
  Indbrudstyvene er godt klar over, at du sikkert har købt og fået julegaver i stor stil. Men husk ikke at friste sarte sjæle. Gem julegaverne godt væk forskellige steder i dit hjem, så tyvene har sværere ved at finde dem, hvis du skulle være så uheldig at få besøg.
 2. Sæt timer på dit julelys
  Jo mere du kan simulere liv i og omkring dit hjem jo bedre. Derfor kan det være en god idé at sætte timer på dine lyskæder og andre elektroniske julelys, der lyser op i december-mørket – både inde og ude.
 3. Husk snerydning
  Hvid jul er aldrig en garanti. Men skulle vi være så heldige at få snedækkede gader og stræder, bør du overveje at få hjælp til snerydningen derhjemme, hvis du er væk i længere perioder. En indbrudstyv spotter nemlig hurtigt, hvis der hverken er fodspor i sneen eller ryddet for snemasser omkring dit hjem.
 4. Tal juleferie med dine naboer
  Nabohjælp er altid et godt våben imod indbrudstyvene – ikke mindst i julen. Hav en god dialog med dine naboer og lav aftaler om at hjælpe hinanden, hvis I er væk i juledagene.
 5. Ønsk dig en alarm i julegave
  Langt henad vejen handler den gode indbrudssikring om at gøre livet så svært for tyven som muligt. Bl.a. ved at sikre vinduer og døre grundigt og skabe en masse opmærksomhed om tyven. Et vigtigt led her er et overvåget alarmsystem med direkte forbindelse til en vagtcentral. På den måde kan du holde jul med god ro i maven, mens du sikrer, at politiet bliver alarmeret, og der sendes en vagt til din adresse, hvis tyven alligevel kommer på julebesøg.