Af Redaktionen

Vi bruger sindssygt mange smartphones om året her i DK, men vi genbruger også mange. Hvor mange smartphones genbruges egentligt om året i DK, og hvordan kan vi få det til at blive endnu flere? Det kan du læse mere om og blive klogere på her.

Hvor mange smartphones bliver genbrugt?

Facts om smartphones kan fortælle lidt om, hvor mange smartphones, der egentligt bliver genbrugt i Danmark. Det vil sige, som vi får eller arver fra et familiemedlem eller venner, eller som vi simpelthen køber brugt. Vi smider faktisk ud 65.000 tons mobiltelefoner ud hvert eneste år, og det er et skræmmende højt antal. Derfor er det tydeligt, at der ikke er nok telefoner, der rent faktisk bliver genbrugt og lever videre. Det er nemlig ikke sådan, at de 65.000 tons mobiltelefoner, er helt døde og ubrugelige. Faktisk er det mange af dem, der er næsten helt som nye. Vi vil bare hele tiden gerne have noget nyt, og helst det nyeste nye. Så siger det lidt sig selv, at når der hvert år bliver lanceret flere nye modeller, at der er meget, der går til spilde.

Det er nemlig kun 13% af danskerne, der sælger deres brugte mobiltelefoner. Hvis dette tal kunne stige til 25% som købte brugt i stedet for nyt, så ville det svare til at man fjernede 4 millioner biler fra vejerne.

Køb mere brugt

Derfor skal vi til at købe mere brugt, hvis vi for alvor vil få bugt med den enorme klimakrise vi står overfor. For det er et falsk behov, at man skal skifte sin telefon ud hvert år. Det er der slet ingen grund til, og så revolutionerende er den nye teknologi fra år til år ikke. Derfor er der gode grunde til, at købe sidste års smartphone til en billigere penge, og med meget bedre klimasamvittighed.