Tekst og fotos: Ebbe Salomonsen

Esbjerg var inviteret til åbningen af KLAP Festival søndag eftermiddag. Her blev der budt velkommen til en spændende uge med masser af oplevelsesteater for både små og store.

De første dage bliver der lagt vægt på at komme ud i Esbjerg Kommune og så går det løs de sidste dage med små og store forestillinger rundt omkring i hele Esbjerg by.

Thomas Sandberg viste at han er en fantastisk multikunstner der hele tiden overraskede publikum med finurlige lyde ledsaget af komik, der var tæt på at skræmme de helt små. Men det hele endte dog til sidst med masser af klap og grin og med flere positive tilråb og et bragende bifald.

Borgermester Jesper Frost Rasmussen fortalte i åbningstalen at KLAP Festival nu er fast del af kulturtilbuddet i Esbjerg. For to år siden var der festival og om fire år er der igen KLAP Festival, et dejligt kulturelt tiltag for Esbjerg Kommune.

En hilsen fra Danmarks Kulturminister Jacob Engel-Schmidt der via en skærm fortalte om vigtigheden i at have et kulturmiljø.

Dorthe Skøtt Béde fra Teatercentrum var meget glad for at en langtidsaftale med Esbjerg er på plads og glæder sig til den kommende uge ,som allerede fra start havde solgt de første  11.000 billetter, men der er stadig mange tilbage.

Åbningsfesten sluttede af med boblevand og små kager og et forrygende teaterstykke ”Jekyll on ice” med Paolo Nani Teater der er komik omkring en is vogn, hvor der sælges is til variable priser og balloner der siger bang.

Det hele slutter trods knaldende balloner og is sjov med at alle børn står i kø for få en gratis is.

En forrygende forestilling der får små og store til både at smile og grine, en flot åbning af en uge med masser af teater.

Billetter kan bestilles på hjemmesiden.